Sverige: HM. Konungen firar föreningens hundraårsjubileum

NordenBladet – På HM. Konungens initiativ firas föreningen Nordens hundraårsjubileum med en dag i Svinesundsregionen, en av de mest innovativa regionerna i Norden när det gäller gränsöverskridande samarbete. Tillsammans med Svinesundskommittén, Strömstads kommun och Uddevalla kommun arrangerar vi därför en heldag för att uppmärksamma föreningen Nordens jubileum. Föreningen bildades år 1919 och är en partipolitisk och religiöst obunden organisation.

I regionen syns det nordiska samarbetet dels genom engagerade medlemmar och medborgare längs den svensk-norska gränsen, dels i regionens utveckling inom teknik, hållbarhet och arbetsmarknad dels regionens framträdande roll när det gäller gränshindersfrågor. HM. Konungen deltar hela dagen, tillsammans med bland andra Henrik Wilén från föreningarna Nordens förbund, professorn i marin ekologi Kerstin Johannesson, VD Svinesundskommittén Elsie Hellström mfl.

Svinesundskommittén och Strömstads kommun är mycket glada för att hovet och föreningen Norden väljer att förlägga sitt firande till gränstrakten mot Norge i norra Bohuslän den 25 september. Det program som just nu färdigställs tar fasta på HM Konungens intresse för havet och miljön med fokus på Skagerack och pågående marin, gränsregional samverkan.

Under sitt besök i Strömstad kommer HM Konungen ta del av en rad exempel på hållbar förvaltning av gemensamma havs- och fiskeresurser. På programmet står också en båttur i gränsvattnen och Oscarspromenaden.

Källa: Norden.se


Tags assigned to this article:
Sverige

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory