Annons:

Positiv utveckling är möjlig efter finansieringsbeslut i fråga om polisen

NordenBladet — Regeringen föreslår ett tilläggsanslag på tre miljoner för polisens lokalitetsprojekt. Förslaget finns med i nästa års kompletterande budgetförslag som överlämnades till riksdagen på torsdag.
Finansieringen är avsedd att täcka hyran för huvudpolisstationens tillfälliga lokaliteter vid Uleåborgs polisinrättning.
– Personalen vid huvudpolisstationen i Uleåborg har lidit av allvarliga problem med inomhusluften i de nuvarande tillfälliga lokaliteterna. Därför ska personalen nu inhysas i nya centraliserade tillfälliga utrymmen fram till dess att huvudpolisstationen står färdig. Den finansiering som har beviljats för detta ändamål kommer avsevärt att hjälpa upp situationen för personalen vid Uleåborgs polisinrättning, säger polisöverdirektör Seppo Kolehmainen.
Det krävdes ett tilläggsanslag på cirka tre miljoner euro med tanke på nuläget för att kunna teckna hyresavtal om nya tillfälliga lokaliteter.
Enligt planerna ska huvudpolisstationen i Uleåborg stå klar år 2024 såvida projektet beviljas den finansiering i statsbudgeten för åren 2021-2024 såsom Polisstyrelsen har framfört och projektet förutsätter.
Polisen kan rekrytera 60–80 personer
Polisen har även beviljats ytterligare medel för att rekrytera personal. Nästa år kommer 60–80 personer att anställas av polisen. Personalökningen är avsedd att riktas på förebyggande insatser, daglig brottsbekämpning och polisens operativa förmåga med tanke på PNR (Passenger Name Record), alltså passageraruppgifter.
När det gäller att utveckla polisens verksamhet kommer hänsyn att tas synnerhet till de mål som har skrivits in i nästa års regeringsprogram om att utveckla polisens larmrespons, förebygga sexualbrott mot barn och i högre grad förebygga och bekämpa miljöbrott i enlighet med regeringsprogrammet.
– Vi är nöjda över att landets regering har beaktat polisens behov på ett sätt som gör en positiv utveckling möjlig. Polisstyrelsen har fått polisenheternas förslag på vilka de viktigaste behoven är som behöver täckas, och i ett senare skede fattas slutliga beslut om hur de extra anslagen ska användas, säger polisöverdirektör Kolehmainen.

Källa: Poliisi.fi


Tags assigned to this article:
Finlandnyheterpolisen

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2020 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory