Sverige: Polisen söker efterlysta kvinnor i europeisk kampanj

NordenBladet — I en gemensam Europol-kampanj ”crime has no gender” vill polisen ha in tips om internationellt efterlysta kvinnor som begått brott. Svensk polis har en kvinna med på Europols lista.

Totalt medverkar 22 länder i Europol-kampanjen gällande efterlysta kvinnor. Svensk polis söker en tjeckisk kvinna som begått grova bedrägerier och grova stölder tillsammans med andra gärningsmän mot äldre personer i Sverige.

Kampanjen startar den 18:e oktober och planeras pågå till och med den 31:a oktober.

För tips om var efterlysta personer befinner sig, ring FAST-gruppen på nationella operativa avdelningen: tipstelefonen 010-563 55 40, eller skicka e-post till FAST-gruppen*, fast@polisen.se.

I en gemensam Europol-kampanj ”crime has no gender” vill polisen ha in tips om internationellt efterlysta kvinnor som begått brott. Svensk polis har en kvinna med på Europols lista.

_________________________________
* FAST-gruppen (Fugitive active search team) är specialiserad på att spåra personer som är internationellt efterlysta av svenska eller utländska myndigheter för lagföring eller för att avtjäna fängelsestraff.

FAST-gruppen samarbetar med utredare och åklagare i ärenden där brottsutredning kommit så långt att gärningsmännen har identifierats och att de blivit internationellt efterlysta eftersom de tros ha lämnat landet.

Förkortningen FAST kommer från engelskans Fugitive active search team. FAST är en del av ett europeiskt nätverk (ENFAST) där motsvarande grupper finns i alla EU-länder.

Källa: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory