Annons:

Finland: Polisen genomför intensifierad övervakning i julfesttrafiken

NordenBladet — Polisen övervakar julfesttrafiken intensifierat under två veckoslut i november, 15–17.11 och 22–24.11 med temat nykter i julfesttrafiken. Under övervakningsperioden ordnar polisen blåsrazzior i synnerhet kvälls- och nattetid. Förarnas körskick kan kontrolleras även i veckoslutets morgontrafik.

– I stället för att ta bilen till restaurangen eller annan festplats är det bättre att lämna bilen hemma och använda till exempel kollektivtrafik om man tänker fira julfesten med alkohol. Det är också viktigt att komma ihåg att fästa en eller flera reflexer på ytterkläderna för att trygga färden till fots, påminner polisinspektör Timo Ajaste på Polisstyrelsen.
Utöver rattfylleriövervakning utför polisen även övervakning av den allmänna ordningen och säkerheten särskilt i närheten av serveringsställen.
– En synlig övervakning i närheten av restauranger och barer förebygger oroligheter och förhindrar att människor kör berusade, konstaterar Ajaste.
Under januari–september i år har sammanlagt 399 människor dött eller skadats i rattfylleriolyckor.
– På senare år har just november varit en av årets dystraste månader när det gäller allvarliga rattfylleriolyckor, säger Timo Ajaste.

Källa: Poliisi.fi


Tags assigned to this article:
Finlandnyheterpolisen

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2020 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory