Lettland: Myndigheter arresterar misstänkta för spionage till förmån för Ryssland

NordenBladet – Den lettiska säkerhetstjänsten (VDD) grep i samarbete med den militära underrättelsetjänsten (MIDD) två personer som misstänks ha spionerat för Ryssland. VDD meddelade i måndags (10 januari) att två häktade personer vidarebefordrade hemlig information relaterad till Lettlands nationella försvar till ryskt spionage.

“Kontraspionageoperationen var resultatet av ett nära samarbete mellan VDD och MIDD för att förhindra dessa individer från att fortsätta agera mot den lettiska staten”, säger Normunds Mežviets, chef för VDD.

Gripandet av de misstänkta ägde rum förra året som en del av två brottsutredningar. VDD hävdar att de har uppgifter som visar att de misstänkta har träffat ryska spioner där, säger LSM.

En av de misstänkta förmedlade information om Lettlands nationella försvar till det ryska militära spionaget. Dessutom lämnade den misstänkte information om NATO-styrkornas verksamhet på lettiskt territorium. Den andra misstänkta lämnade viktig information till ryskt militärspionage.
På grund av pågående utredning delar VDD för närvarande ingen ytterligare information.

Källa: NordenBladet.ee


High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory