Sverige: H.K.H. Kronprinsessan vandrar i Södermanland

NordenBladet — Kronprinsessan inleder sin vandring i Södermanland med att anlända till Skottvångs gruva till häst. Därefter går vandringen till fots från Skottvångs gruva längs Sörmlandsleden till Fornborg. Från Fornborg går vandringen vidare till Åkers hembygdsförenings utsiktstorn vid Mellan Marviken.

Från Mellan Marviken paddlar Kronprinsessan kanot till södra änden av Nedre Marviken där Sörmlandsleden viker in. Vandringen fortsätter till fots via Laketorp, längs Laketorpsån till Ådals kvarn och vidare till Läggesta. Sista delen av Kronprinsessans vandring i Södermanland går med museijärnväg från Läggesta till Mariefred där vandringen avslutas.

Kronprinsessans vandringar i Sveriges landskap
Under hösten 2017 inledde Kronprinsessan en serie vandringar genom Sveriges alla landskap. Vandringarna startade i Västergötland i september och genomförs under de närmsta åren. Länsstyrelserna i samspel med det lokala föreningslivet har en viktig roll i att utforma besöken.

Med vandringarna vill Kronprinsessan uppleva olika delar av Sverige under olika årstider samt synliggöra den skatt som den svenska naturen är för alla som lever och verkar här.

Varje landskap besöks under en dag där Kronprinsessan vandrar för att uppleva en del av Sveriges unikt tillgängliga och variationsrika natur. Kronprinsessan önskar också att i samband med sin vandring genom Sverige lyfta värdet av friluftsliv och rörelse.

Information kring landskapsvandringarna publiceras på http://www.kungahuset.se/landskapsvandringar


Tags assigned to this article:
KungahusetSverigeSweden

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory