Sverige: H.K.H. Kronprinsessan vandrar i Medelpad

NordenBladet — Kronprinsessans vandring går genom Jämtgavelns naturreservat i Ånge kommun. Landskapsvandringen inleds norr om Värsjöberget i de centrala delarna av naturreservatet. Därifrån går Kronprinsessan och hennes medvandrare tio kilometer på små vindlande stigar. Utmed vägen blir det möten med personer som berättar om naturen och om livet för och nu i den norrländska storskogen. Bland annat företrädare för Jovnevaerrie sameby, som bedriver renskötsel i området. På vägen passeras naturreservatets entré, Nybyggestugan samt Götes koja. Landskapsvandringen i Medelpad avslutas vid Värsjön.

Kronprinsessans vandringar i Sveriges landskap
Under hösten 2017 inledde Kronprinsessan en serie vandringar genom Sveriges alla landskap. Vandringarna startade i Västergötland i september och genomförs under de närmsta åren. Länsstyrelserna i samspel med det lokala föreningslivet har en viktig roll i att utforma besöken.

Med vandringarna vill Kronprinsessan uppleva olika delar av Sverige under olika årstider samt synliggöra den skatt som den svenska naturen är för alla som lever och verkar här.

Varje landskap besöks under en dag där Kronprinsessan vandrar för att uppleva en del av Sveriges unikt tillgängliga och variationsrika natur. Kronprinsessan önskar också att i samband med sin vandring genom Sverige lyfta värdet av friluftsliv och rörelse.

Information kring landskapsvandringarna publiceras på http://www.kungahuset.se/landskapsvandringar

 

Källa: Kungahuset.se


Tags assigned to this article:
KungahusetSverigeSweden

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory