Sverige: H.K.H. Kronprinsessan vandrar i Medelpad

NordenBladet — Kronprinsessans vandring gĂ„r genom JĂ€mtgavelns naturreservat i Ånge kommun. Landskapsvandringen inleds norr om VĂ€rsjöberget i de centrala delarna av naturreservatet. DĂ€rifrĂ„n gĂ„r Kronprinsessan och hennes medvandrare tio kilometer pĂ„ smĂ„ vindlande stigar. Utmed vĂ€gen blir det möten med personer som berĂ€ttar om naturen och om livet för och nu i den norrlĂ€ndska storskogen. Bland annat företrĂ€dare för Jovnevaerrie sameby, som bedriver renskötsel i omrĂ„det. PĂ„ vĂ€gen passeras naturreservatets entrĂ©, Nybyggestugan samt Götes koja. Landskapsvandringen i Medelpad avslutas vid VĂ€rsjön.

Kronprinsessans vandringar i Sveriges landskap
Under hösten 2017 inledde Kronprinsessan en serie vandringar genom Sveriges alla landskap. Vandringarna startade i VÀstergötland i september och genomförs under de nÀrmsta Ären. LÀnsstyrelserna i samspel med det lokala föreningslivet har en viktig roll i att utforma besöken.

Med vandringarna vill Kronprinsessan uppleva olika delar av Sverige under olika Ärstider samt synliggöra den skatt som den svenska naturen Àr för alla som lever och verkar hÀr.

Varje landskap besöks under en dag dÀr Kronprinsessan vandrar för att uppleva en del av Sveriges unikt tillgÀngliga och variationsrika natur. Kronprinsessan önskar ocksÄ att i samband med sin vandring genom Sverige lyfta vÀrdet av friluftsliv och rörelse.

Information kring landskapsvandringarna publiceras pÄ http://www.kungahuset.se/landskapsvandringar

 

KĂ€lla: Kungahuset.se


Tags assigned to this article:
KungahusetSverigeSweden

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information pÄ svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory