Sverige: H.K.H. Kronprinsessan vandrar i Jämtland

NordenBladet — Kronprinsessan vandring i Jämtland inleds på Sportfältet i Östersund där IFK Östersunds parafotboll berättar om sin verksamhet samt spelar en träningsmatch.

Därefter inleds vandringen på Andersön vid Andersö skans och avslutas vid Trefotsudden. Under vandringen får Kronprinsessan och medvandrare information om kulturmiljö Kvarnbacken, Storsjöbygdens odlingslandskap, Storsjöns vatten, Sjöräddningen och Scouterna.

Under hösten 2017 inledde Kronprinsessan en serie vandringar genom Sveriges alla landskap. Vandringarna startade i Västergötland i september och genomförs under de närmsta åren. Länsstyrelserna i samspel med det lokala föreningslivet har en viktig roll i att utforma besöken.

Med vandringarna vill Kronprinsessan uppleva olika delar av Sverige under olika årstider samt synliggöra den skatt som den svenska naturen är för alla som lever och verkar här.

Varje landskap besöks under en dag där Kronprinsessan vandrar för att uppleva en del av Sveriges unikt tillgängliga och variationsrika natur. Kronprinsessan önskar också att i samband med sin vandring genom Sverige lyfta värdet av friluftsliv och rörelse.

Information kring landskapsvandringarna publiceras på http://www.kungahuset.se/landskapsvandringar

För mer information, kontakta:

Informationsavdelningen, Kungl. Hovstaterna
Tfn: 08-402 6000
E-post: press@royalcourt.se

Source: Kungahuset.se


Tags assigned to this article:
JämtlandKungahusetSverigeSweden

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory