Sverige: H.K.H. Kronprinsessan vandrar i Gästrikland

NordenBladet — Kronprinsessans vandring går längs med kustleden på Norrlandet utanför Gävle. Vandringen startar vid Engeltofta dit Kronprinsessan anländer med Limöbåten “Drottning Silvia”.

Därefter passeras bland annat Brädviken, Gröndals ängar och Sjövik. Vid Huseliiharen möter Kronprinsessan sjöscouter och Gefle Segel Sällskap. Vandringen passerar senare Engesbergs camping, Bönan, Gråberget och Utvalnäs udde. Vandringen avslutas på Argosplan där Kronprinsessan och medvandrarna möts av Gävle Taekwondoklubb.

Kronprinsessans vandringar i Sveriges landskap
Under hösten 2017 inledde Kronprinsessan en serie vandringar genom Sveriges alla landskap. Vandringarna startade i Västergötland i september och genomförs under de närmsta åren. Länsstyrelserna i samspel med det lokala föreningslivet har en viktig roll i att utforma besöken.

Med vandringarna vill Kronprinsessan uppleva olika delar av Sverige under olika årstider samt synliggöra den skatt som den svenska naturen är för alla som lever och verkar här.

Varje landskap besöks under en dag där Kronprinsessan vandrar för att uppleva en del av Sveriges unikt tillgängliga och variationsrika natur. Kronprinsessan önskar också att i samband med sin vandring genom Sverige lyfta värdet av friluftsliv och rörelse.

Information kring landskapsvandringarna publiceras på http://www.kungahuset.se/landskapsvandringar

Källa: Kungahuset.se


Tags assigned to this article:
KungahusetSverigeSweden

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory