Annons:

Första maj gick historiskt lugnt till i hela landet

NordenBladet — Enligt information från polisdistrikten gick det historiskt lugnt till under första maj i hela landet.
Det har varit ovanligt få människor på allmänna platser och som regel i små grupper. Hittills har inga förbjudna allmänna tillställningar eller möten observerats i ett enda av polisdistrikten. Även restaurangerna har följt begränsningarna.
I enstaka fall har polisen ingripit i vistelse på allmänna platser genom anvisningar och uppmaningar. Polisen har endast i samband med ett fåtal sammankomster ingripit med stöd av ordningslagen.
”Enligt de uppgifter vi fått har det varit väldigt få larmuppdrag jämfört med i fjol. Antalet larmuppdrag har varit lågt för att vara första maj. Larmuppdragen har i exceptionellt hög grad varit i hemmen och handlat främst om oljud och störande beteende”, säger polisinspektör Ari Järvenpää vid Polisstyrelsen.
Allmänheten har både på valborgsmässoafton och första maj på ett berömvärt sätt följt de begränsningar som gäller under undantagstillståndet liksom myndigheternas uppmaning att fira valborg hemma.
”Valborgshelgen har rentav överraskat med hur lugn den har varit. Det är fint att se att människorna har tagit till sig rekommendationerna och följer dem. Ett stort tack till alla finländare för att ni har agerat ansvarsfullt”, säger Järvenpää.
Det här meddelandet bygger på den information som samlats in från polisinrättningarna på fredag 1.5 klockan 8–16. Läs även polisens nationella meddelanden om valborgsmässoafton och första maj.

Källa: Poliisi.fi


Tags assigned to this article:
Finlandnyheterpolisen

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2020 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory