Sverige: Drottningen gav företräde för Fryshuset

NordenBladet – Tisdagen den 12 mars gav Drottningen ett företräde för Martin Dworén och Raisa Lång Velazco från Fryshuset.

Vid företrädet berättade de om Fryshusets planer på att etablera en verksamhet i Fortaleza i Brasilien.

Fryshusetlänk till annan webbplats arbetar med att bygga relationer med unga och tillsammans skapa mötesplatser.

Fryshuset är en ideell internationell organisation som är religiöst och politiskt obunden.

______________________

Om Fryshuset

Fryshuset är en internationell organisation som arbetar med att göra det möjligt för unga att genom sina passioner förändra världen. Vi lyssnar på, arbetar och bygger relationer med unga och skapar tillsammans med dem mötesplatser där unga syns, hörs och räknas. På Fryshuset har unga möjligheter att utöva sina passioner, skapa och delta i ungdomsdrivna aktiviteter, utbildningar och arbete. Alla delarna är betydelsefulla för att kunna växa.

Vi arbetar för att samhället ska ta ungas åsikter och idéer på allvar eftersom vi är övertygade om att det bidrar till ett kreativt och lösningsinriktat samhällsklimat som vågar tänka nytt och hitta nya lösningar.

Fryshuset har egna mötesplatser i Sverige och Köpenhamn men har verksamhet på fler platser, exempelvis genom avtal med kommuner och företag. Vi arbetar också med turnéer och digitala mötesplatser vilket bidrar till att vi arbetar med unga i hela Sverige.

Fryshusets internationella nätverk växer och vi har samarbets- och partnerskapsavtal med organisationer och städer över stora delar av världen, exempelvis UN Habitat, Forandringshuset i Norge, Sosped i Finland och staden Fortaleza i Brasilien.

Fryshuset är en ideell organisation och är religiöst och politiskt oberoende.

Fryshusets verksamheter finansieras i dag genom bidrag från stiftelser och fonder, skolpeng, och försäljning av tjänster. Vi får även kommunala bidrag från flera av de städer vi verkar i samt ekonomiskt stöd från generösa företag och engagerade privatpersoner.

Fryshusets uppdrag:

Vi lyssnar och bygger relationer med unga. Vi utgår ifrån deras passioner och skapar gemenskaper där unga hörs, räknas och utvecklas. Det stärker deras självkänsla.

Vi arbetar för att samhället ska ta ungas åsikter och idéer på allvar.

Vi arbetar med alla unga och fokuserar särskilt på dem som lever i eller riskerar att hamna i utanförskap. Vi tror att alla kan lyckas och är värda en chans till.

Vi ger unga verktyg att själva ta makten över sin framtid genom att ta tillvara på sin inre kraft och motivation.

Vi lyssnar in vad som händer och är snabba på att agera. Vi ser möjligheter där andra ser problem.

Vi är tillräckligt modiga för att våga skapa förändringar, om och om igen…High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory