Den unga violinisten Estella Elisheva visar teatern i Estland sin erkänsla

Den unga violinisten Estella Elisheva visar teatern i Estland sin erkänsla

OHMYGOSSIP – Estella Elisheva är en 11 år gammal tjej från Tallinn som redan nu vet att hon kommer att bli violinist i framtiden. ”Jag älskar musik, i synnerhet klassisk musik”, berättar denna unga musikvän som går i den judiska skolan i Tallinn till OHMYGOSSIPteen.

”När jag blir stor vill jag bli antingen en fiolartist eller en operasångare, eller båda. Jag vill vara både en soloartist och uppträda tillsammans med en orkester. Just nu är jag bara ung, och dessa är stora framtidsplaner. Jag gillar att öva, och det händer att mina vänner inte förstår varför jag inte vill komma ut för det beror på att jag övar.”

Estella Elisheva är en mångsidig tjej. Förutom fiolspel har hon även andra intressen. ”Jag har egentligen många intressen. Jag tycker även om att sjunga, och jag har deltagit i tävlings dans under många år. Och när jag sjunger vill jag helst sjunga opera. Mitt röstläge är utan ansträngning rätt brett och jag kan sjunga höga toner. Till exempel Fantomen på operan kan jag sjunga till varje not. Det är fråga om övning, och jag har inte tränat min röst ordentligt, bara lite grann hemma för mitt eget nöje. Jag tycker också om kost, att rita och teater! Teater i Estland är av mycket hög klass. Såväl i Tartu som i Tallinn får besök av världskända artister och det är mycket njutbart. Ibland är jag borta från skolan för att gå på teater eller för att öva fiolspel. Jag längtar efter att på våren få se operan Carmen på Vanemuine teater. Jag skulle inte heller tröttna på att följa med Fantomen på operan!”

Estella Elisheva, som redan gett flera mindre konserter både i Estland och i Skandinavien, berättar att hon inte tänker ge en riktig konsert innan hon slutat i musikskolan. ”Jag skickar stycken från mitt fiolspel till Instagram, YouTube, Facebook och Twitter och jag är glad att många människor gillar dem men jag känner själv jag kan utvecklas mycket mera. Som en elvaåring är jag förmodligen rätt ok, men jag vill spela kända klassiska kompositörers musik så att de inte behöver vända sig i sina gravar”, skrattar Estella Elisheva.

Källa: Ohmygossip.eeHigh quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory