Ytterligare information om knivhuggningen i Korso, Vanda, den 12 oktober

NordenBladet —

07.11.2019 kl 12.28Östra Nyland
Polisen i Östra Nylands brottsutredning har gått framåt i förundersökningen av det allvarliga våldsbrottet som begicks mitt på dagen den 12 oktober 2019 på Minkvägen i Korso. Offret, en 20-årig man från Esbo, fick livsfarliga skador.
Fallet har undersökts som grovt rån och försök till dråp. Gärningsmännen och målsäganden kände inte varandra sedan tidigare. Gärningen föregicks av en knarkaffär som parterna hade kommit överens om via Tor-nätet. Parterna skulle träffas på Minkvägen i Korso för att göra upp affären.
De misstänkta är två år 2001 födda män från Vanda och de har häktats med anledning av händelserna. Polisen kom männen på spåren med egna undersökningsmetoder.
Handeln med droger över Tor-nätet och rån med anknytning till denna handel har ökat på senare år. Rått våld är inte ovanligt och rånarna ofta är utrustade med egg- eller skjutvapen. Enligt utredningsledaren är det ett beklagligt fenomen och man antar att bara de grövsta fallen kommer till polisens kännedom. I lindrigare fall slickar offren såren och anmäler inte de brott de utsatts för till polisen.

Källa: Poliisi.fi


Tags assigned to this article:
FinlandPolisens Nyheter och händelser

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory