Utökat UAS-område i samband med fotbollsmatch i Malmö

NordenBladet —
Bild: Polisen

I samband med fotbollsmatchen mellan Malmö FF och Djurgårdens IF torsdagen den 20 oktober kommer polisen att använda sig av UAS, drönare försedda med kameror, över delar av centrala Malmö.

I samband med fotbollsmatchen mellan Malmö FF och Djurgårdens IF torsdagen den 20 oktober kommer polisen att använda sig av UAS, drönare försedda med kameror, över delar av centrala Malmö.
I förra veckan meddelades beslut om ett område nära Eleda stadium. Polisen utökar nu UAS-området i centrala Malmö.
Polisen har beslutat att ytterligare använda kamerabevakning med hjälp av UAS, kameraförsedda drönare, i samband med fotbollsmatchen i trygghetsskapande och brottsförebyggande syfte.
Beslutet gäller torsdagen den 20 oktober mellan klockan 15.00 och 00.00. Av bilden framgår vilket område det gäller.Om vår hantering av materialet.

Om kamerabevakning med UAS

Polismyndigheten har rätt att under viss tid bedriva kamerabevakning av en plats dit allmänheten har tillträde, om det av särskild anledning finns risk för allvarlig brottslighet och syftet med bevakningen är att förebygga, förhindra eller upptäcka sådan brottslig verksamhet eller utreda eller lagföra sådana brott.
Polisen har också rätt att använda filmmaterial i utrednings- och lagföringsarbete. Materialet kan komma att användas som bevismaterial i en rättegång, vilket kan vara avgörande om det till exempel saknas vittnen.
Beslutet om kamerabevakning ger inte polisen rätt att filma in i bostäder eller på andra integritetskränkande platser, utan enbart på platser som är allmänna. Polisen flyger som utgångspunkt på hög höjd och där ingen personidentifiering sker.
 Läs mer om hur polisen behandlar personuppgifter.

Nyhet från
Polisen i Malmö

Publicerad 18 oktober 2022 16:07

I samband med fotbollsmatchen mellan Malmö FF och Djurgårdens IF torsdagen den 20 oktober kommer polisen att a

Källa: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory