Uppdaterad 28 oktober 22:39: 28 oktober 13:04, Övrigt, Malmö

NordenBladet — Polisen kommer att vara på plats för att förebygga och agera mot ordningsstörning och brottslig handling före, under och efter fotbollsmatchen. Målsättningen är att underlätta för besökare och andra berörda. Människor ska uppleva ett trevligt, tryggt och säkert idrottsevenemang med god ordning i samband med fotbollsmatchen och utan allvarligare ordningsstörningar i Malmö.
Förberedelserna inför matchen har präglats av dialog och samverkan med de båda fotbollsklubbarna. Polisen arbetar långsiktigt med att stärka den positiva supporterkulturen och därigenom minska otrygghet, brott och ordningsstörningar vid idrottsevenemang. Fotboll och andra idrottsevenemang ska vara en välkomnande och positiv publikfest för alla.
Stadion förväntas bli fullsatt och mer än 2000 AIK-supportrar väntas komma på besök i Malmö. Det kommer att vara mycket folk i rörelse i staden, bland annat runt Lilla Torg och området runt Stadion. I samband med att supportrar ska ta sig från respektive samlingsplatser till Stadion, kan trafikstörningar uppstå. Polisen kommer att vara på plats för att förebygga ordningsstörning och underlätta för supportrar och vägtrafikanter.
Uppdatering:
19:00: Matchen är igång. I samband med matchstart brann bengaler på läktaren.
20:38: Spelet gör ett kortare avbrott på grund av att knallskott kastats. Matchen återupptas efter någon minut igen. 
22:39
Matchen avslutades vid 20:58 med 2-0 till MFF. Polisen arbetade strukturerat och målinriktat för att säkerställa ordningen och säkerheten. I samband med matchen brändes ett flertal bengaler och maskering förekom. Flera bangers ska även ha kastats mot personer under matchen. I ärendet som gäller bangers är fem personer målsägande, varav två är under 15 år. Händelsen kommer att rubriceras som misshandel alternativt vållande till kroppsskada.  
– Det är fullständigt oacceptabelt att kasta bangers, det är förenat med livsfara. Polisen ser allvarligt på detta och vi kommer att utreda händelserna, säger Andy Roberts, kommenderingschef.Vid 18:30-tiden ska en tonårspojke ha blivit slagen och hotad utanför Stadion av ett flertal för honom okända män. Pojken ska inte behövt uppsöka läkarvård. En anmälan om misshandel och olaga hot upprättas.  
Efter matchen fortsatte polisen arbetet utanför arenan för att säkerställa att supportrar och publik kunde lämna Stadion och ta sig hem på ett så säkert och ordnat sätt som möjligt.
– Polisen har agerat snabbt, korrekt och professionellt. De misstänkta brott som inträffat under matchen kommer att utredas. Jag vill också passa på att tacka våra samarbetspartners för gott samarbete, säger Andy Roberts.  

Med anledning av måndagens allsvenska fotbollsmatch mellan MFF och AIK kommer polisen att ha hög närvaro vid Stadion och i centrala Malmö.

Källa: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory