Uppdaterad 21 oktober 10:56: 21 oktober 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

NordenBladet — Kl 02.14 Uddevalla, försök till mordPolis larmas till en villa i Herrestad. Den som larmar är boende i villan och hon uppger att någon möjligen ska ha beskjutit bostaden. I bostaden har en hel familj befunnit sig vid tillfället, dock på övervåningen. Ingen i familjen har kontrollerat vad som hänt men man har hört smällar och glaskross. Ingen i familjen är fysiskt skadad.
Polisen åker till platsen och kommer fram vid ca kl 02.36. Det är lugnt på plats när polisen anländer men man finner skador på ytterdörren samt på fönster. Vid närmare undersökning finner man även skador på en bil och på garaget. I första läget går det inte att utesluta att det rör sig om kulhål/beskjutning av både fastigheter och bil.Platsen spärras av för teknisk undersökning. Strax därefter så finner polisen även hylsor på platsen som bekräftar skjutningen. Omfattningen är ännu oklar men troligen handlar det om mellan 10-15 skott som riktats om fastighet och bil.  
Förundersökning med rubricering försök till mord inleds. Teknisk undersökning pågår på platsen. Ingen gripen.
Uppdatering:Den tekniska undersökningen på platsen är avslutad. Resultatet av undersökning är inte offentlig.  Ingen övrig information kan för närvarande lämnas ut från den pågående förundersökningen.I händelse av att det kommer mer information som blir offentlig kommer det att publiceras på denna sida.  

Kl 02.56 Borås, skadegörelse genom brandRäddningstjänst och polis larmas till Värmlandsgatan p.g.a. en brand i bil. Räddningstjänsten släcker och då man kan undersöka bilen finns spår av en flaska i bilen som kan ha varit anledningen till att branden startat. Inga kända personskador, ingen gripen. Polisen upprättar anmälan om skadegörelse genom brand.
Kl 05.10 Ulricehamn, olaga hotPolis larmas till en busshållplats vid Centralvägen efter det att passerande sett en man med ett eller flera vapen stående inne i busskuren. Med tanke på omständigheterna så inleder polisen en insats på platsen. När polisen närmar sig så gör de samma bedömning av situationen, mannen som står i busskuren har något vapenliknande över axeln. Flera polispatruller deltar i insatsen. Mannen kan dock gripas odramatiskt. Han visar sig ha tre olika vapen på sig, det är dock kopior i plast samt ett luftvapen. Mannen misstänkt för olaga hot. I nuläget finns ingen förklaring till mannens agerande.  

En större händelse i Uddevalla, i övrigt lugnt. Presstalespersoner under måndagen är Stefan Gustafsson och Anna Göransson/Thomas Fuxborg.

Källa: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory