Uppdaterad 2022-05-28 10:45:06 28 maj 08:39, Försvunnen person, Eksjö

NordenBladet — 00:08 Polisen larmades till Byrum strax utanför Hjältevad i Eksjö kommun med anledning av en försvunnen man.
Under natten började polisen att söka efter en man i 50-årsåldern. Mannen har en funktionsnedsättning som gör att han mentalt befinner sig på en 8-9-årings nivå. Mannen är i Sverige på semester med sin familj och känner inte till omgivningarna.
Mannen sågs senast omkring klockan 18 på fredagskvällen då han lämnade huset de bor i och gick ut. Familjen letade efter mannen men när han inte kom hem och de inte hittade honom ringde de 112.
Polisen söker efter mannen med stora resurser. Under natten togs beslut att inleda räddningstjänst i sökandet efter mannen vilket innebär att polisen har möjlighet att begära hjälp från myndigheter och organisationer utanför polisen för att bistå i sökandet. Polisen önskar att allmänheten är uppmärksam och hör av sig om man har några som helst uppgifter att lämna som kan hjälpa till i sökandet.
Mannen som är försvunnen pratar tyska och har förnamnet Jurg. Han är 187 cm lång, har tunt kort brun/grått hår och är något kraftig i kroppsbyggnaden. När han lämnade bostaden hade han på sig en beige/brun jacka och blå jeans med kraftigt ”häng”.
Jurgs familj bedömer att Jurg inte vet var han befinner sig och det är möjligt att han söker skydd från regnet i jakttorn eller byggnader. Här kan polisen vara behjälplig genom att kontrollera sina tomter och uthus.
Om du ser Jurg -ta kontakt med honom, larma polisen och stanna kvar med honom tills polisen kommit dit.10:05 Polisen tog emot ett samtal från en kvinnlig bilist på länsväg 814 vid Ösjöfors, Kalmar län. Kvinnan lade märke till en man som gick längs vägen och han stämde in på signalementet som polisen gått ut med. Kvinnan höll mannen under uppsikt tills polisen var på plats. 10:36 Polisen kunde fastställa att det var Jurg som gick längs vägen. Han var trött men hade inga synliga skador. Han förs till sjukhus för kontroll. Familjen är underrättad. Platsen där han hittades ligger ungefär 16 kilometer från semesterbostaden.Polisen riktar ett stort tack till den kvinna som var så uppmärksam och hjälte polisen att hitta Jurg. 

Försvunnen man anträffad till synes oskadd.

Källa: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory