Uppdaterad 2021-07-15 16:10:32 14 juli 11:34, Försvunnen person, Norrköping

NordenBladet — Nyast information finns längst ned i texten.
09.50 polisen fick samtal från hemtjänstpersonal om att en äldre man, i 85-årsåldern, saknades ifrån sin bostad i Pryssgården, Norrköping. Mannen sågs senast i går kväll vid 23-tiden då han var i bostaden. Det är oklart när han under denna tid (23-09.50) har lämnat bostaden.
Mannen har en sjukdomsbild som gör att han har mycket svårt att orientera sig.
Mannen är som tidigare nämnts ca 85 år, han är ca 180 cm lång och har normal kroppsbyggnad. Han har mörkgrått kort hår och kort skägg. Han kan bära glasögon och går troligen med kryckor.
Det är något osäkert hur han är klädd men i bostaden saknas det en gulbeige skjorta, en gulbeige t-shirt och gulbeige shorts.
Polisen har meddelat kollektivtrafiken i Norrköping om mannens försvinnande.
Polisen har påbörjat ett eftersöksarbete och inledningsvis arbetar fem polispatruller med att leta efter mannen. Eftersöksarbetet inleddes med att söka i det absoluta närområdet i och omkring bostaden och sedan på andra platser där det kan vara sannolikt att han kan finnas.
Polisen vädjar nu till allmänheten om tips. Alla tips om personer som liknar det angivna signalementet är av största vikt och den som vill tipsa polisen bör ringa 112 och begära att få bli kopplad till “Polisens regionledningscentral Öst angående en försvunnen eftersökt person”.
12.53 mannen är fortfarande eftersökt. Det är fortfarande angeläget att tipsa polisen.
Polisen tillför ytterligare resurser och arbetar nu med sju polispatruller och ytterligare patruller är på väg för att ansluta, bland annat hundpatrull från Jönköping. Polisen har också engagerat en UAS-pilot som kommer att söka från luften med en så kallad drönare.
13.05 Notiser om den försvunne mannen är publicerade med bild på Polisen Norrköpings Facebook-sida och på missingpeople.se
13.51 I nuläget arbetar ett femtontal polispatruller med ärendet. Polisen har fattat beslut om räddningstjänst, vilket innebär att ärendet hanteras enligt lagen om skydd mot olyckor (LSO). Det innebär bland annat att polisen har ökade möjlighet att begära in ytterligare samhällsresurser om det anses nödvändigt.
14.20 Polisen har en uppmaning till allmänheten att kontrollera sina trädgårdar, uthus och andra olåsta utrymmen för att kontrollera om mannen kan ha sökt sin tillflykt till en plats där han kan vara svår att hitta för polisen.
Även hundägare, motionärer och andra uppmanas att hålla extra uppsikt efter mannen.
15:16 Mannen är fortfarande inte påträffad. Sökarbetet fortsätter. Polisen vill fortsätta att uppmana allmänheten att hålla extra uppsikt efter mannen.
17:00 Polisen fortsätter att söka efter mannen som inte är påträffad.
18:34 Mannen är fortfarande inte påträffad. Många polispatruller forsätter sökandet efter mannen. Polisen vill fortsätta att uppmana allmänheten att hålla extra uppsikt efter mannen, alla tips som kan göra att mannen påträffas är av stor vikt för polisen.
20:16 Mannen är ännu inte påträffad och sökarbetet fortsätter.
21:28 Mannen är fortfarande inte påträffad. Flera polispatruller forsätter sökandet efter mannen och polisen vill fortsätta att uppmana allmänheten att hålla extra uppsikt efter mannen.
21:50 Sökarbetet kommer att fortsätta under natten och morgonen (om mannen inte påträffas innan dess).
2021-07-15, 07.40: mannen är fortfarande försvunnen. Sökandet fortsatte under gårdagkvällen och under natten i begränsad omfattning. Polisen arbetade med drönare fram till mörkrets inbrott.
Polisen har under gårdagen och även under natten fått in tips från allmänheten, något som polisen vill tacka för. alla tips har kontrollerats efterhand men tyvärr har inget av de tipsen gett resultat. 
Eftersom mannen är fortsatt försvunnen är det fortfarande viktigt att vara uppmärksam och ringa polisen om man ser någon som kan stämma på signalementet som finns ovan i texten.  
Alla tips om personer som liknar det angivna signalementet är av största vikt och den som vill tipsa polisen bör ringa 112 och begära att få bli kopplad till “Polisens regionledningscentral Öst angående en försvunnen eftersökt person”.
Sökandet fortsätter under dagen och fler uppdateringar kommer.
09.30 polisen kommer under förmiddagen att få hjälp i sökandet av den ideella organisationen Missing People.
UPPDATERING 16.00: Mannen har hittats vid liv. Han mådde förhållandevis bra och var vaken och talbar, men han var varm och uttorkad. Mannen anträffades av Missing people som sökte av ett område på direktiv av polisen, vid Pryssgårdsparken, nära Herdegatan. Han fördes med ambulans till sjukhus för kontroll.Polisen vill rikta ett stort tack till Missing people för deras insats i sökarbetet, samt till alla ur allmänheten som har hjälpt till med tips och att hålla utkik efter mannen.

Polisen söker försvunnen man med sjukdomsbild. UPPDATERAT – mannen anträffad.

Källa: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory