Annons:

Uppdaterad 06 mars 10:52: 06 mars 07:37, Trafikolycka, Linköping

NordenBladet — 06.50 Polisen fick larm om en bilist som hade fått sladd och åkt in i mitträcket på riksväg 34, strax söder om Fornåsakorset, Linköpings kommun. Lite senare kom det larm om ytterligare två trafikolyckor på samma sträcka. En bilist hade kört i diket och en in i mitträcket. Det rapporterades om mycket halt väglag på sträckan. Ingen verkade vara allvarligt skadad.
Polis är på plats.
07.52 Det är ett större antal fordon som har kört av vägen eller krockat. Polis har nu stängt av riksväg 34 för trafik norrut från Tiftrondellen. Ingen av de drabbade ska vara allvarligt skadade.
08.08 Det handlar preliminärt om sammanlagt ett 10-tal olyckor. Utöver halt väglag har det rapporterats om dimma på platsen. En del av de inblandade fordonen har skadats i kökrockar. En person har tagits omhand av ambulanspersonal, med preliminärt lindriga skador.
08.18 En lindrigt skadad kvinna har förts till vårdcentral med ambulans. En lastbil har kört in i mitträcket och fordonet behöver tungbärgare, som nu är på plats. Ett par bilar står trafikfarligt och behöver bärgas. De bilar som har hamnat utanför vägbanan kommer att bärgas vid senare tillfälle.
09.17 Ytterligare två kökrockar har rapporterats från platsen. Det är fortsatt mycket halt och dålig sikt på platsen. Inga allvarliga personskador har rapporerats.
09.27 Trafiken har börjat flyta långsamt i norrgående riktning, mot Motala. Trafiken kommer att stängas av helt så småningom för bärgning av de bilar som i nuläget inte hindrar trafiken.
10.00 Trafikverket meddelade att vägen på den aktuella sträckan var helt avstängd. Syftet är att flera bärgningsbilar samtidigt ska ta hand om bilar som behöver bärgas på sträckan. Vägen ska också saltas.
10.45 Bärgarna var i full gång med att ta hand om skadade fordon. I nuläget har 22 fordon varit inblandade i olyckor på sträckan mellan Tift och Ljungsbro under morgonen/förmiddagen. När bärgare har rensat vägbanan och diken från fordon så behöver Trafikverket se över skadade räcken och eventuella skador på vägen. I nuläget finns det ingen misstanke om brott.
Trafikanter uppmanas att hålla avstånd och anpassa hastigheten efter väglaget och sikten.

Flera trafikolyckor på riksväg 34 norr om Linköping.

Källa: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2020 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory