Annons:

Uppdaterad 04 februari 10:18: 04 februari 09:45, Försvunnen person, Norrköping

NordenBladet — 07.45 polisen fick samtal om att en person försvunnit från en gruppbostad i Norrköping. Den försvunne är en man i 40-årsåldern med Downs syndrom och intellektuell funktionsnedsättning. Detta gör att han enligt anhöriga inte klarar sig bra på egen hand. Han pratar inte utan kommunicerar med tecken.
Mannen tycker om / brukar använda sig av kollektivtrafik. Han har inga pengar med sig men han brukar kunna åka kollektivt även utan pengar. Han har varit borta flera gånger tidigare och vid dessa tillfällen har han åkt tåg till bland annat Oslo och Stockholm.
Mannen är ca 155 cm lång och tjock om magen. Han bär glasögon och när han lämnade bostaden bar han en mörkblå dunjacka, mörka byxor, IFK-mössa (blå/vit) svarta Nike-skor med vit sula.
Polisen har sökt på ett antal aktuella platsen, resecentrum/järnvägsstationer utan resultat. Mannens signalement är utlarmat till poliser i Östergötland och Stockholms län.
Polisen och anhöriga till mannen behöver allmänhetens hjälp med tips och iakttagelser om var han kan befinna sig. Tipsa polisen på 114 14 i första hand eller i brådskande fall 112. Den som tipsar och tror sig se mannen ombeds att hålla honom under uppsikt till dess att kontakt med polisen har upprättats.

Man i 40-årsåldern försvunnen från Norrköping.

Källa: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2020 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory