Ung man häktas för grovt narkotikabrott i Borås

NordenBladet — En person häktades idag vid Borås tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott. Det är resultatet av polisens arbete mot den organiserade brottsligheten.

Veckan innan jul gjorde polisen i Borås ett beslag av narkotika på en vind i ett hus i området Hässleholmen i östra delarna av Borås. Efter ytterligare spaningsarbete kunde sedan polisen gripa en man, som var där för att hämta narkotikan.
– Narkotikan är en motor i den organiserade brottsligheten och en källa till många konflikter. Kan vi på olika sätt gripa och lagföra personer som verkar i den kriminella miljön, bidrar vi till att minska risken för konflikter som kan eskalera till skjutningar eller sprängningar, säger Magnus Reinholdsson, spaningsgruppchef på utredningssektionen i polisområde Älvsborg.
Mannen, född -00, medger att han hanterat narkotikan. Men hävdar samtidigt att han inte visste vad det var. Han häktades idag på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott.

Fakta

Det här arbetet är en del av polisens nationella särskilda händelse Rimfrost mot den brottslighet där kriminella konflikter bedrivs med skjutvapen och explosivämnen som vapen.
Målet för den särskilda händelsen är att:

minska skjutningar och sprängningar i kriminella miljöer
reducera antalet personer i kriminella nätverk genom lagföring och avhopparverksamhet
öka beslagen av vapen och sprängämnen
öka tryggheten hos allmänheten

Den särskilda händelsen inleddes den 10 november och är inledningsvis beslutad för 6 månader.

Nyhet från
Polisen

Publicerad 09 januari 2020 10:19

En person häktades idag vid Borås tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott. Det är resultatet av polisens arbete mot den organiserade brottsligheten.

Källa: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory