Två män döms till fängelse för våldtäkt mot barn

NordenBladet — En man döms till två år och sex månaders fängelse för våldtäkt mot barn och ytterligare en man till tre års fängelse för två fall av våldtäkt mot barn samt sexuellt ofredande. I båda ärendena har ett gediget utredningsarbete lagt grunden för utfallet.

Vid årsskiftet meddelades två domar vid Malmö tingsrätt gällande två fall av våldtäkt mot barn. I det första fallet blev en tonårsflicka i juli 2019 utsatt för oralsex av en man i 45-årsåldern som målsägandes mamma har en flerårig relation med. Några dagar senare kysste han flickan, onanerade och fick utlösning på hennes kläder. Vid det tredje tillfället, som ägde rum i början av augusti, hade mannen sin hand innanför flickans trosor och tryckte den hårt mot eller i hennes underliv.
Malmö tingsrätt dömer mannen på samtliga tre åtalspunkter för våldtäkt mot barn och sexuellt ofredande till tre års fängelse. Rätten hänvisar till att fickan, som vid tillfället var över 15 år, har stått under mannens fostran och därför betecknas ärendet som våldtäkt mot barn.– Rent generellt kan det vara svårt att nå hela vägen till fällande dom med den här typen av brott när det inte finns några direkta vittnen till händelsen och när ord står mot ord, säger Mia Sandgren, utredare på sektionen brott i nära relation, Malmöpolisen och fortsätter;– Men en framgångsfaktor i utredningen var bland annat att anmälan, efter det tredje övergreppet, skedde så snabbt, vilket gjorde att vi kunde säkra spår och teknisk bevisning tidigt. Målsägande hade en stark och trovärdig berättelse som i kombination med stödbevisning resulterade i en dom.I augusti 2019 utsattes en femårig flicka för oralt samlag av en man i 40-årsåldern. Flickan var tillsamman med sin bror hemma hos mannen där de lekte med mannens son. Mannen tog med flickan in i sovrummet där han tre gånger utsatte henne för oralt samlag under tiden som han visade henne pornografiska videor. Mannen nekar till brott, men dömdes vid Malmö tingsrätt i slutet av december 2019 till fängelse i två år och sex månader för våldtäkt mot barn.– Att föräldrarna anmälde detta tidigt till polisen och att vi kunde vidta viktiga initiala utredningsåtgärder har haft avgörande betydelse för utredningen. I en samlad bedömning varför det blev en fällande dom är att flickan blev hörd i direkt anslutning till brottstillfället, man hann säkra spår som resulterade i en DNA-träff på mannen samt annan stödbevisning som styrkte målsägandes uppgifter, säger Annelie Lindborg, utredare på sektionen brott i nära relation, Malmöpolisen.Gärningsmännen ska båda betala skadestånd till målsäganden och förblir häktade till domarna vinner laga kraft.

Nyhet från
Polisen i Syd

Publicerad 14 januari 2020 14:01

En man döms till två år och sex månaders fängelse för våldtäkt mot barn och ytterligare en man till tre års fängelse för två fall av våldtäkt mot barn samt sexuellt ofredande. I båda ärendena har ett gediget utredningsarbete lagt grunden för utfallet.

Källa: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory