Två män döms för grovt narkotikabrott

NordenBladet — Två män i 20-årsåldern har under en tid bedrivit ambulerande narkotikaförsäljning i Göteborg via sms. Nu döms de av Göteborgs tingsrätt till fängelse i två år och sex månader för grovt narkotikabrott.

Männen, som båda är i 20-årsåldern, är hemmahörande i Västra delarna av Göteborg. De har under en tid bedrivit narkotikaförsäljning huvidsakligen via en så kallad säljtelefon. I mobiltelefonen finns över 200 kontakter och männen har regelbundet skickat ut mass-sms och erbjudit narkotika till försäljning.– Narkotikan är en motor i den organiserade brottsligheten. Varje dom bidrar till att vi får bort olika kriminella nyckelpersoner från gatan och på sikt ökar tryggheten. Vi kommer även gå vidare med den information vi har om alla köpare, som bidrar till att finansiera den organiserade brottsligheten, säger Christina Lindgren, chef för spaningssektionen i polisområde Storgöteborg. De båda männen gips den 6 september i en bil. I dörren på bilen har de gömt portionsförpackad kokain. Vid en husrannsakan hittar polisen ytterligare narkotika i en brunn i en källargång. I ett källarförråd som tillhör en av männen hittar polisen även en hydraulisk press, som männen har använt för att pressa kokain. En av männen har också nära en kvarts miljon i kontanter i sitt hem. Nu döms de till fängelse i två år och sex månader.– Det blir fängelse och de kontanter och en guldkedja som togs i beslag förverkas. Det är tillfredsställande att tingsrätten delar min bedömning i ärendet, säger åkalagare Johan Udén.

Fakta
Det här arbetet är en del av polisens nationella särskilda händelse Rimfrost mot den brottslighet där kriminella konflikter bedrivs med skjutvapen och explosivämnen som vapen.
Målet för den särskilda händelsen är att:

minska skjutningar och sprängningar i kriminella miljöer
reducera antalet personer i kriminella nätverk genom lagföring och avhopparverksamhet
öka beslagen av vapen och sprängämnen
öka tryggheten hos allmänheten

Den särskilda händelsen inleddes den 10 november och är inledningsvis beslutad för 6 månader.

Nyhet från
Polisen

Publicerad 23 december 2019 12:11

Två män i 20-årsåldern har under en tid bedrivit ambulerande narkotikaförsäljning i Göteborg via sms. Nu döms de av Göteborgs tingsrätt till fängelse i två år och sex månader för grovt narkotikabrott.

Källa: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory