Två döms för att ha stulit kontokort från äldre på sjukhus

NordenBladet — En kvinna som arbetat på sjukhus i Stockholms län och stulit bankkort och pengar från äldre och sjuka patienter har nu dömts för grovt bedrägeri. Brotten har utförts tillsammans med en väninna och även hon döms för grovt bedrägeri till fängelse.

Den ena kvinnan har varit anställd och jobbat natt på de två sjukhusen i Stockholms län där stölderna skett. Hon har stulit bankkort från äldre och sjuka patienter på sjukhusen och har sedan gett bankkorten till en väninna som tagit ut större belopp pengar från brottsoffrens konton som de två sedan delat på. 
– Det här är brott där de dömda hänsynslöst gett sig på äldre och sjuka som ligger på sjukhus. De har också blandat in minderåriga i utförandet när det tagits ut pengar från de äldres bankkort, säger Hanibal Hailemichael, vid bedrägerisektionen hos polisen i region Stockholm.De åtta fallen av grovt bedrägeri har skett mellan juni 2018 fram till våren 2022. Kvinnorna greps i juni 2022.
De två kvinnorna har nu dömts vid Stockholms tingsrätt för åtta fall av grovt bedrägeri och ett fall av försök till grovt bedrägeri. De ska också betala skadestånd till brottsoffren.De två bedöms ha utfört brotten tillsammans och i samförstånd. En av kvinnorna döms till fängelse i ett år och sex månader och den andra till fängelse i ett år och tre månader.
Brotten är att anse som grova bland annat med hänsyn till att det har riktats mot patienter på sjukhus där en av de dömda arbetade och med hänsyn till att tillvägagångssättet har varit systematiskt och organiserat.
– I utredningen har ett stort jobb gjorts av bland annat medarbetare som jobbar med bildanalys för att se vem eller vilka som tagit ut pengar från uttagsautomaterna. En annan omfattande arbetsuppgift har varit att fastställa vem eller vilka som jobbat vid brottstillfällena, säger Hanibal Hailemichael.

Nyhet från
Polisen i Stockholms län

Publicerad 27 juni 2024 15.17

En kvinna som arbetat på sjukhus i Stockholms län och stulit bankkort och pengar från äldre och sjuka patiente

Källa: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory