Två anhållna för rån i Kungälv

NordenBladet — Två män sitter nu anhållna för två rån som skedde i Kungälvstrakten tidigare i veckan. Bra samarbete och tips från allmänheten ligger till grund för det snabba gripandet.

Vid 18.30 i torsdag kliver maskerade män in i en butik i Kode. En av männen är beväpnad med ett pistolliknande föremål och hotar en anställd. De får med sig stöldgods och försvinner sedan från platsen i en bil. Senare samma kväll blir ytterligare en butik rånad i Kareby. Även här är det maskerade gärningsmän, varav en med ett pistolliknande föremål. De rånar butiken och försvinner också från platsen i en bil.
– Vi kunde snabbt konstatera att det var samma modus vid de båda rånen. En av butikerna la också ut bilder från en övervakningskamera på sin Facebook-sida och vi har fått in bra tips. Vi har även fått in andra vittnesuppgifter som kopplar ihop de båda fallen, säger Hannah Sutherland, vikarierande förundersökningsledare i lokalpolisområde Kungälv/Ale.
Tidig brottsplatsundersökning och bra polisiärt samarbete är framgångsfaktorer bakom att två personer nu sitter anhållna för rånen. Men inte minst är också allmänhetens tips viktiga förutsättningar för uppklarningen av de här rånen, såväl som annan brottslighet.
– Vi är tacksamma för de tips vi får in från allmänheten. Det ger oss bättre möjligheter att klara upp de brott som begås och vi tar gärna emot fler tips, säger Hannah Sutherland.
De två personerna sitter nu anhållna misstänka för grovt rån.
Har du tips? Tipsa gärna polisen på polisen.se

Nyhet från
Polisen

Publicerad 01 november 2019 11:54

Två män sitter nu anhållna för två rån som skedde i Kungälvstrakten tidigare i veckan. Bra samarbete och tips från allmänheten ligger till grund för det snabba gripandet.

Källa: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory