Tre döms för inblandning i mord: “Tydlig signal till gängkriminaliteten”

NordenBladet — I dag, torsdag, föll domen mot tre män inblandade i mordet på en 23-åring på Ramels väg i mars 2017. En 28-årig man döms till 18 års fängelse för mord.
“Det här är en seger för rättvisan”, säger kriminalkommissarie, Hasse Persson på Malmöpolisen.

På kvällen den 30 mars 2017 mördades en 23-åring vid en återvinningsstation på Ramels väg i Malmö. Mannen sköts till döds av två gärningspersoner som sedan flydde från platsen på moped. En bit bort sattes mopeden i brand och gärningsmännen flydde i en bil som stod och väntade på dem.
Polispatruller skickades ut och lokaliserade två bilar som körde i sällskap. Totalt färdades sju personer i fordonen och samtliga frihetsberövades vid 22-tiden misstänkta för mordet. Av dem häktades tre män, där två frisläpptes efter en respektive fyra månader.
En person, en 28-årig man, satt häktad sex månader misstänkt som huvudperson i ärendet, men frisläpptes när bevisningen inte räckte. Hösten 2018 kunde samme man häktas efter att Nationellt Forensiskt Centrum (NFC) i samarbete med norska kollegor hade lyckats dekryptera 28-åringens telefon.
I dag, den 7 november, kom domen från Malmö tingsrätt där 28-åringen döms för mord till 18 års fängelse. En annan 28-årig man och en 24-åring döms för medhjälp till mordet till fängelsestraff i fyra, respektive sju år. En 24-årig man har frikänts. De dömda ska även betala skadestånd till den dödes far.
– Från ett målsägandeperspektiv är domen en upprättelse. Vi har arbetat med det här under lång tid och utredningsmaterialet består av drygt 19 000 sidor – det är ett gigantiskt material, säger Hasse Persson.
Från polisens sida ser man flera framgångsfaktorer i ärendet. Bland annat att man kunde frihetsberöva personerna i tidsmässig nära anslutning till mordtillfället samt även det offensiva initiala utredningsarbetet.
–  Pågående under mordtillfället var en telefonavlyssning i ett ärende rörande grovt narkotikabrott vari flera av de mordinblandade finns med. Att vi lyckades dekryptera gärningspersonens telefon har varit av stor vikt och gör ärendet unikt, säger Hasse Persson och fortsätter;
–  Den här domen har en tydlig signal till gängkriminaliteten; de ska inte vara så säkra på att de klarar sig. Polisen kommer att fortsätta i samma anda med målsättning att vi ska klara upp det.

Nyhet från
Polisen

Text Ida Asplund ÅdahlPublicerad 07 november 2019 15:29

I dag, torsdag, föll domen mot tre män inblandade i mordet på en 23-åring på Ramels väg i mars 2017. En 28-årig man döms till 18 års fängelse för mord.
“Det här är en seger för rättvisan”, säger kriminalkommissarie, Hasse Persson på Malmöpolisen.

Källa: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory