Annons:

Trafikolycka i Sjukhusbackan

NordenBladet — Polisen har övervakat trafiken utan åtgärder under natten.
En trafikolycka skedde på Sjukhusvägen i Mariehamn, en påkörning bakifrån var de påkörande i en mopedbil ådrog sig personskador. Polisen misstänker äventyrande av trafiksäkerheten samt två fall av trafikförseelse. Trafikförseelser då föraren av mopedbilen har haft en person mer än tillåtet i fordonet, denne extrapassagerare då tillika misstänkt för att ha suttit på en plats som inte är avsedd för passagerare och där det inte finns bälte. Personbilsföraren målsägande och oskadd. Personskador uppstod till följd av kollisionen. Polisen utreder ärendet som troligen sköts genom delgivning av böter.
Polispatrull övervakade Västra hamn tillsammans med Tull. Personer granskades, narkotika eftersöktes. Två uppenbart berusade minderåriga togs åt sidan, tobaksprodukter fråntogs dem och meddelande har sänts till respektive barnskydd då polisen fann oro för barnen.
– Lite kort om vittnens skyldigheter:
Vittnens skyldighet att berätta vad de vet
Du ska sanningsenligt och utan att förtiga något uppge vad du vet om den sak som utreds. Du är också skyldig att lägga fram handlingar och annat bevismaterial som du innehar och som är av betydelse för förundersökningen. Att avsiktligt lämna oriktiga uppgifter i en förundersökning är en straffbar handling. Det finns endast ett fåtal undantag från vittnens skyldighet att berätta vad de vet och dessa gäller information man kommit över genom vissa yrken
Var och en måste uppge sina personuppgifter för polisen. Att lämna oriktiga eller vilseledande uppgifter eller att vägra lämna personuppgifter är straffbara handlingar.
Till sist, med tanke på förhöjda smittorisker, det går väldans bra att nå polisen via telefon för dagliga ärenden, detta via 018-25000. Anmälningar kan registreras elektroniskt via polisens hemsida.

Källa: Poliisi.fi


Tags assigned to this article:
FinlandPolisens Nyheter och händelser

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2020 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory