Tillfälliga kameror i Jordbro centrum

NordenBladet — Polisen har torsdagen den 31 oktober installerat tillfälliga kameror i Jordbro centrum för att öka tryggheten och för att förebygga brott. Material från polisens kameror i Stockholmsregionen har använts i ett stort antal brottsutredningar.

Den tillfälliga kamerabevakningen som nu har satts upp i Jordbro centrum kommer inledningsvis att sitta uppe i 90 dagar, men polisen arbetar för en mer varaktig lösning. På andra platser där kameror installerats har det konstaterats en minskning av brottsligheten.
– Kamerorna är en del i arbetet för ökad trygghet och kommer även att bli till hjälp när vi ska utreda brott, säger Daniel Edlund, lokalpolischef i Haninge/Nynäshamn.Från maj 2017 till september i år har film från polisens kameror i Rinkeby och Tensta varit en del av underlaget i 377 brottsutredningar.- Vi har sett en tydlig minskning av den öppna narkotikahandeln i områden där kameror satts upp , men det är viktigt att förstå att kamerorna inte ensamma är lösningen på de problem som finns. Vi behöver naturligtvis både fortsätta och utöka andra åtgärder som exempelvis mer närvarande polis och en fortsatt god samverkan med Haninge kommun, säger Daniel Edlund.Polisen är beroende av att de som har information om brottslig verksamhet tipsar oss. Det kan vara avgörande för att komma vidare i utredningar och i arbetet med att lagföra personer. Information kan lämnas till polisen via 114 14 eller via tipssidan på polisen.se. Det är möjligt att vara anonym.

Nyhet från
Polisen

Publicerad 01 november 2019 12:37

Polisen har torsdagen den 31 oktober installerat tillfälliga kameror i Jordbro centrum för att öka tryggheten och för att förebygga brott. Material från polisens kameror i Stockholmsregionen har använts i ett stort antal brottsutredningar.

Källa: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory