Sverige: Ackrediteringen för medier till Nordiska rådets session och prisutdelning är öppen

Sverige: Ackrediteringen för medier till Nordiska rådets session och prisutdelning är öppen

NordenBladet – Ackrediteringen för journalister till Nordiska rådets 71:a session i Stockholm den 29-31 oktober 2019 har öppnat. Via länken nedan kan du som journalist ackreditera dig både till sessionen och Nordiska rådets prisutdelning.

Här kan du ackreditera dig till Nordiska rådets 71:a session och prisutdelning

Sessionen är årets största nordiska politiska forum där parlamentariker, statsministrar och en rad övriga ministrar från hela Norden möts.

Sessionens första dag inleds med ett toppmöte mellan Nordiska rådet och de nordiska statsministrarna, en frågestund där rådets medlemmar kan ställa frågor direkt till regeringscheferna. Temat för debatten är hållbar omställning.

Under den andra dagen ger de nordiska samarbetsministrarna samt utrikes- och försvarsministrarna sina redogörelser i plenum. Dessutom ska rådet besluta om en ny strategi för nordiskt samarbete om samhällssäkerhet.

Utöver det kommer sessionen att behandla en rad så kallade medlemsförslag, som har lämnats in av Nordiska rådets 87 medlemmar.

Sessionen öppnas tisdagen den 29 oktober kl. 14.00 och avslutas torsdagen den 31 oktober kl. 15.00. På den sista sessionsdagen väljs en ny president och vice president för 2020.

Nordiska rådets priser delas ut på tisdag

På tisdagskvällen den 29 oktober hålls Nordiska rådets festliga prisgala i Konserthuset i Stockholm (Hötorget 8, 103 87 Stockholm, Sweden). Där delas rådets fem priser ut (Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris, filmpris, litteraturpris, musikpris och miljöpris). Endast journalister med ackreditering till sessionen får delta i prisutdelningen. Direkt efter prisutdelningen blir det presskonferens och fotosession.

Dags att ackreditera sig

Journalister som vill bevaka Nordiska rådets session och prisutdelning ska ackreditera sig senast 24 oktober kl. 14 (svensk tid). Giltigt presskort krävs. I samband med sessionen ordnas också presskonferenser. Ackrediteringen gäller till samtliga presskonferenser om inte annat meddelas.

Journalister som har gällande pressackreditering till Sveriges riksdag behöver ingen ackreditering till Nordiska rådets session, men den som också vill delta i prisutdelningen måste ha ackreditering till sessionen.

Vid frågor om sessionen, kontakta Matts Lindqvist, +45 29 69 29 05 eller matlin@norden.org

Vid frågor om prisutdelningen, kontakta Elisabet Skylare, +45 21 71 71 27 eller elisky@norden.org

Nordiska rådet är det officiella nordiska samarbetets parlamentarikerförsamling. Höstsessionen är det årliga forumet för politisk debatt mellan rådet och de nordiska regeringarna, representerade i Nordiska ministerrådet. På Twitter kan sessionen följas på #nrsession #nrpol och #nrpriser.

Foto: Pexels
Källa: Norden.orgHigh quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory