Annons:

Finland: Svårt att nå polisen under dagen

NordenBladet — Polisens resurser har under dagen varit anstängda såväl operativt som i det dagliga arbetet vid huvudpolisstationen på Elverksgatan. Allmänheten som försökt nå polisen har fått vänta och haft svårt att komma fram via växeln, vi beklagar eventuella olägenheter. Nödsamtal prioriteras alltid via polisens nödnummer 112. Situationen beskrivs rätt väl med det faktum att Polismästaren vid Ålands polismyndighet avlastat och varit behjälplig i fältverksamheten under eftermiddagen. Polisen hänvisar till hemsidan www.polis.ax där det finns möjlighet att registrera anmälningar elektroniskt samt inhämta information.

Transport av häktade personer till förhandlingar vid Ålands tingsrätt samt övervakning av dessa har genererat arbete under dagen.
Ett ärende gällande skjutvapenförseelse har registrerats då barn påträffat ammunition i ett olåst och icke bevakat fordon på landsbyggden intill en skola:

”Skjutvapenlagen 106§ om Förvaring
När ett skjutvapen, en vapendel, patroner eller särskilt farliga projektiler förvaras annat än tillfälligt, ska de förvarasi tillståndshavarens stadigvarande bostad, på något annat ställe där tillståndshavaren varaktigt vistas eller i ett utrymme som är nära anknutet till dessa och motsvarar dem när det gäller skyddsnivå och förutsättningar för tillsyn”…
Polisen granskade ärendet och böter kommer att delges, ammunition omhändertogs.
Polispatrull noterade under sin ständiga trafikövervakning ett fordon som färdades i 110 km/h på Hammarlandsvägen i höjd med Boda. 90 km/h är hösta tillåtna hastighet i området, ordningsböter om 200 Euro delgavs på plats. En trafikförseelse noterades då en förare på samma plats inte höll ett tillräckligt avstånd till framförvarande fordon. Anmärkning delgavs.
En person påträffades som var efterlyst, personen stämdes till Helsingfors tingsrätt.

Källa: Poliisi.fi


Tags assigned to this article:
FinlandPolisens Nyheter och händelser

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2020 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory