Stor insats på Kvibergs marknad

NordenBladet —
Ute på plats arbetade en mängd poliser, parallellt med inspektörer och utredare från Skatteverket, Miljöförvaltningen, Kronofogden och Försäkringskassan. Bild: Polisen

Polisen och flera myndigheter genomförde breda kontroller

Under lördagen genomförde Polisen en insats på Kviberg marknad i samverkan med ett flertal andra myndigheter. Ute på plats arbetade poliser parallellt med inspektörer och utredare från Skatteverket, Miljöförvaltningen, Kronofogden och Försäkringskassan.
– Syftet med den här insatsen är att störa ut olaglig verksamhet som vi vet är utbredd här, säger Johan Dahlström, polisinsatschef. Samtidigt skapar vi utrymme för de handlare som följer regelverken. 
– Marknadens besökare ska också kunna känna sig trygga på området – och även veta att de köper varor från verksamheter som är lagliga.
Polisen genomförde gränskontroller inne i marknadshallarna, parallellt med trafikkontroller vid utfarterna runt området.
– Resultatet av insatsen visar på kraften när flera myndigheter går samman och genomför kontroller på bred front. Det här är också en del i polisens satsning där vi slår mot de kriminellas ekonomi.
Många av marknadens besökare kom med uppskattande tillrop över polisens närvaro.
Frågor från media hänvisas till polisens presstalespersoner.

Resultat av insatsen

Polismyndigheten:4 grova olovliga körningar, varav en resulterade i att bilen beslagtogs enligt TBL 71 olovlig körning1 person gripen och anhållen i sin utevaro för grovt häleriI person omhändertogs, efterlyst för stöld67 ordningsböter57 besiktningar som har lett till anmärkningarTvå bilar beslagtogs baserat på bilmålvaktslagen (d v s det finns skulder kopplat till bilen)En anmälan om brott mot läkemedelslagen
Försäkringskassan:Ett antal kontroller har lett till att cirka 30 fördjupade utredningar kommer att genomföras, som med största sannolikhet kommer leda till indragen ersättning samt att återkrav kommer upprättas
Kronofogden:3 bilar blev utmätta, samt utmätning av guld och kontanter i olika valutor
Miljö och hälsa:Ett flertal anmärkningar
Skatteverket:En stor mängd kontroller genomfördes, som kommer att följas upp i efterhand

Nyhet från
Polisen

Publicerad 07 maj 2023 13:22

Polisen och flera myndigheter genomförde breda kontroller

Källa: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory