Snabbare väl till polisutbildningen

NordenBladet — Från och med den 2 januari 2020 införs en ny antagningsprocess där det är möjligt att söka till polisutbildningen hela året. Tester och antagning kommer ske löpande.

Förändringarna innebär att hela processen, som tidigare tagit 30 veckor i bästa fall, istället kommer ta 30 dagar. Förhoppningen är också att det ska leda till färre avhopp.Den som söker polisutbildningen behöver nu enbart ansöka via Rekryteringsmyndighetens hemsida och behöver inte längre registrera sig via antagning.se. En annan förändring är att kommunikationen med den som söker utbildningen sker digitalt via e-tjänsten Min sida istället för med brev.
– Med en digitaliserad ansökningsprocess kan vi tillmötesgå det fria valet i högre utsträckning. På det här sättet kan vi också bygga bort många av de faktorer som fått sökanden att dra tillbaka sin ansökan, säger Stefan Wehlin, gruppchef vid HR-kompetens hos polisen.
Ansök till polisutbildningen 
Ansökan till polisutbildningen – så ser processen ut (pdf)

Nyhet från
Polisen

Publicerad 07 januari 2020 12:47

Från och med den 2 januari 2020 införs en ny antagningsprocess där det är möjligt att söka till polisutbildningen hela året. Tester och antagning kommer ske löpande.

Källa: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory