Samverkaninsats mot organiserad brottslighet i Stockholm

NordenBladet — Den sjunde oktober genomförde lokalpolisområde Norrmalm och gränspolisen en samverkansinsats med bland annat Skatteverket, Arbetsmiljöverket och Kronofogden. Insatsen skedde inom ramen för arbetet mot grov organiserad brottslighet i region Stockholm.

Syftet var att tillsammans med dessa aktörer utföra kontroller kopplat mot osund konkurrens och framförallt mot grovt kriminella som börjat driva verksamheter form av restauranger och pubar inom Polisområdet med kopplingar till olika kriminella nätverk.

– Arbetet var mycket lyckat och det var tydligt att liknade insatser bör göras i framtiden. Dessa insatser visar på en styrka och enighet mellan de olika myndigheterna. Vi alla kan göra något och detta arbetssätt öppnar upp för många olika ingångar beroende på vad de olika myndigheterna kan vidta för åtgärder mot de oseriösa näringsidkarna, säger polisassistent Artur Skowronski som ledde insatsen från polisens sida.

Under den aktuella insatsen kontrollerades det totalt fem stycken restauranger på Norrmalm och Södermalm. Samtliga fick anmärkningar från övriga myndigheter beroende på olika brister och slarv i hanteringen, med viten som följd. Bland annat var det bara en av fem objekt som hade en serveringsansvarig i tjänst. Polisen vidtog åtgärder i två fall gällande brott mot utlänningslagen.

Fakta:
Lokalpolisområde Norrmalm och gränspolisen genomförde den sjunde oktober en samverkansinsats tillsammans med andra externa aktörer såsom Skatteverket, Arbetsmiljöverket, Stockholm stads enhet för livsmedelskontroll och Stadens Tillståndsenhet och Kronofogden. Insatsen var att inom ramen för Krog 2022, som är Polisområde Citys strategiska inriktning i arbetet mot grov organiserad brottslighet i region Stockholm.

Den sjunde oktober genomförde lokalpolisområde Norrmalm och gränspolisen en samverkansinsats med bland annat Skatteverket, Arbetsmiljöverket och Kronofogden. Insatsen skedde inom ramen för arbetet mot grov organiserad brottslighet i region Stockholm.

Källa: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory