Samverkaninsats mot organiserad brottslighet i Stockholm

NordenBladet — Den sjunde oktober genomförde lokalpolisomrĂ„de Norrmalm och grĂ€nspolisen en samverkansinsats med bland annat Skatteverket, Arbetsmiljöverket och Kronofogden. Insatsen skedde inom ramen för arbetet mot grov organiserad brottslighet i region Stockholm.

Syftet var att tillsammans med dessa aktörer utföra kontroller kopplat mot osund konkurrens och framförallt mot grovt kriminella som börjat driva verksamheter form av restauranger och pubar inom PolisomrÄdet med kopplingar till olika kriminella nÀtverk.

– Arbetet var mycket lyckat och det var tydligt att liknade insatser bör göras i framtiden. Dessa insatser visar pĂ„ en styrka och enighet mellan de olika myndigheterna. Vi alla kan göra nĂ„got och detta arbetssĂ€tt öppnar upp för mĂ„nga olika ingĂ„ngar beroende pĂ„ vad de olika myndigheterna kan vidta för Ă„tgĂ€rder mot de oseriösa nĂ€ringsidkarna, sĂ€ger polisassistent Artur Skowronski som ledde insatsen frĂ„n polisens sida.

Under den aktuella insatsen kontrollerades det totalt fem stycken restauranger pÄ Norrmalm och Södermalm. Samtliga fick anmÀrkningar frÄn övriga myndigheter beroende pÄ olika brister och slarv i hanteringen, med viten som följd. Bland annat var det bara en av fem objekt som hade en serveringsansvarig i tjÀnst. Polisen vidtog ÄtgÀrder i tvÄ fall gÀllande brott mot utlÀnningslagen.

Fakta:
LokalpolisomrÄde Norrmalm och grÀnspolisen genomförde den sjunde oktober en samverkansinsats tillsammans med andra externa aktörer sÄsom Skatteverket, Arbetsmiljöverket, Stockholm stads enhet för livsmedelskontroll och Stadens TillstÄndsenhet och Kronofogden. Insatsen var att inom ramen för Krog 2022, som Àr PolisomrÄde Citys strategiska inriktning i arbetet mot grov organiserad brottslighet i region Stockholm.

Den sjunde oktober genomförde lokalpolisomrÄde Norrmalm och grÀnspolisen en samverkansinsats med bland annat Skatteverket, Arbetsmiljöverket och Kronofogden. Insatsen skedde inom ramen för arbetet mot grov organiserad brottslighet i region Stockholm.

KĂ€lla: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information pÄ svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory