Annons:

Rimfrost har bra effekt

NordenBladet — Frihetsberövade och beslag av vapen och sprĂ€ngĂ€mnen Ă€r resultatet fyra mĂ„nader in i Rimfrost i polisregion Bergslagen.

Som berÀttades pÄ presstrÀffen den 5 februari sÄ innebÀr Rimfrost för polisregion Bergslagens del att bland annat arbeta fokuserat mot individer som polisen bedömer ha kapacitet och avsikt att i kriminella uppgörelser begÄ brott med sprÀngÀmnen eller skjutvapen. Ett arbete som ger resultat.
– SĂ„ hĂ€r lĂ„ngt in i operationen bedömer vi att Rimfrost haft bra effekt pĂ„ problembilden. Vi har pĂ„ kort sikt reducerat flera kriminella aktörers förmĂ„ga att begĂ„ den hĂ€r typen av grova vĂ„ldsbrott. De lĂ„ngsiktiga och mer bestĂ„ende positiva effekterna kan bara uppnĂ„s om vi alla tillsammans i samhĂ€llet hjĂ€lps Ă„t att förebygga och bekĂ€mpa den allvarliga brottsligheten, sĂ€ger HĂ„kan Karlsson, regional kommenderingschef i Rimfrost.
FrihetsberövandenAv de mĂ€n som greps och senare hĂ€ktades i samband med att bomben antrĂ€ffades pĂ„ norr i Örebro sĂ„ Ă€r en av dem en Rimfrostaktör. MĂ€nnen omhĂ€ktades under fredagen och utredningsarbetet fortsĂ€tter.
Att arbeta tillsammans med andra myndigheter, exempelvis Kronofogden och Skatteverket Ă€r ocksĂ„ framgĂ„ngsrikt. Under onsdagen greps en Rimfrostaktör misstĂ€nkt för grovt vapenbrott vid en myndighetsgemensam insats i Örebro. Mannen hĂ€ktades pĂ„ fredagen.
Utöver dessa finns ytterligare individer frihetsberövade för grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott och flera dÀr olika utredningar pÄgÄr.
– Arbetsmetoden som vi anvĂ€nder Ă€r framgĂ„ngsrik och Ă€ven nĂ€r Rimfrost avslutas kommer arbetssĂ€ttet vara en del i den ordinarie verksamheten, avslutar HĂ„kan Karlsson.

Nyhet frÄn
Polisregion Bergslagen

Publicerad 24 februari 2020 09:23

Frihetsberövade och beslag av vapen och sprängämnen är resultatet fyra månader in i Rimfrost i polisregion Bergslagen.

KĂ€lla: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2020 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information pÄ svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory