Riktad och intensifierad narkotikaövervakning

NordenBladet — Polisen har under natten avdelat personal för intensifierad narkotikaövervakning. Under tidig kvĂ€ll granskades tvĂ„ personer varav den ena uppvisade tydliga drogtecken och polisen pĂ„trĂ€ffade narkotika i den andre personens egendom. BĂ€gge misstĂ€nks för straffbart bruk av narkoitka och misstĂ€nkt egendom omhĂ€ndertogs. BĂ€gge nekade till vĂ„rd genom polisens sĂ„ kallade vĂ„rdhĂ€nvisning.
Civil polispersonal i gott samarbete med krogpersonal genomförde granskningar av personer som uppvisade drogtecken inne pÄ krogomrÄdet. De personer som misstÀnktes fick genomgÄ kroppsbesiktning, ett sÀtt Àr urinprov. Polisen upptÀckte flera fall av straffbara bruk av narkotika, narkotikapreparat som var aktuella denna kvÀll var kokain och cannabis. De misstÀnkta delgavs böter och erbjöds vÄrd, en hjÀlp de nekade till. Polisen tackar krogpersonalen för samarbetet kring denna typ av övervakning. Flera fall av de straffbara bruk av narkotika polisen registrerade gÀllde personer utan tidigare historik gÀllande missbruk i Finland. Konsterades att mediciner med verksamma Àmnen som Àr narkotikaklassade florerar i krogmiljöer, dock kunde de granskade uppvisa recept.
Böter har delgivits för dubbdĂ€ck med icke godkĂ€nda dubbar, en ordningsbot om 70 Euro delgavs i Sund och en i Mariehamn av samma valör och sort, misstĂ€nkta trafikförseelser. Böter för överhastighet delgavs efter att polisens radare uppmĂ€tt en hastighet om 71 km/h lĂ€ngs Österleden.
Polisen har under kvÀllen varit pÄ plats i BrÀndö för att utreda olycksorsaken vid den avÄkning polisen tidigare informerat om och idag senare ger mer information kring.
Polisen satsade mycket resurser pÄ allmÀn ordning och sÀkerhet kring krogstÀngning. Detta förlöpte bra trots stora folkmassor pÄ samma yta. Polisen bistod ambulans. Dock anmÀldes tvÄ misshandlar som skett under kvÀllen. En av dessa misshandlar resulterade i att en person behövde akut vÄrd.
En person greps enligt polislagen under natten.

KĂ€lla: Poliisi.fi


Tags assigned to this article:
FinlandPolisens Nyheter och hÀndelser

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information pÄ svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory