Annons:

Potpurri av trafikbrott

NordenBladet — Under dagen har nio olika personer åkt fast för olika typer av trafikbrott.En förare stannade inte vid stoppskylten i korsningen Åkersvängen X Hammarlandsvägen. Föraren är misstänkt för en trafikförseelse och delgavs böter.
Vid korsningen Prästgårdsvägen X Hammarlandsvägen stannade inte en förare vid stoppskylten. Föraren är misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten och delgavs böter.
En sjuaxlad fordonskombination stoppades på Hammarlandsvägen, då patrullen fattade misstanke om att fordonet var för tungt lastat. För sjuaxlade fordonskombinationer är den högsta tillåtna totalmassan 60 ton. Vid granskning av chaufförens dokument framkom att ett giltigt trafiktillstånd ej var med under färden. Färden stoppades tills dess att det förnyade trafiktillståndet kunde visas. Därefter fördes fordonet till landskapskajen i Möckelö för vägning av totalmassan. Resultatet blev efter ett 5% säkerhetsavdrag dryga 9 ton överlast. Föraren är misstänkt för en trafikförseelse och delgavs böter. Åt företaget utfärdades en överlastavgift på ca. 8 600 euro enligt Lag om överlastavgift.
I närheten av Svibybron stoppades en lätt fyrhjuling. I vindrutan fanns diverse föremål som skymde sikten för föraren. Därtill var LGF-skylten bak ej typgodkänd. Föraren är misstänkt för en trafikförseelse och en fordonsförseelse och delgavs böter. Då föraren var minderårig meddelades även förälder per telefon.
På Nya Godbyvägen vid Björsbykorsningens område framförde en förare sitt fordon i en hastighet om 97 km/h, tillåtet 70 km/h. Föraren delgavs böter som misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten.
Anmäldes om en påbackningsolycka på Nygatan i Mariehamn. Respektive förare överens om skuldfrågan, och ärendet avslutas med en muntlig anmärkning åt den misstänkte.
Hastighetsövervakning utfördes vid Eckeröbron under morgongen och eftermiddagen. På morgonen följde alla förare hastighetsbegränsningen. Dessvärre åkte tre förare fast för fortkörning på eftermiddagen. Överhastigheterna var 70 km/h, 65 km/h samt 69 km/h, tillåten hastighet 50 km/h.Anmäldes från ett köpcenter att de hade en berusad och hotfull person i lokalen. Personen hade stört ordningen i flera butiker. Efter ett kort närsök kunde personen påträffas och greps på basen av polislagen för skydd mot brott och störande beteende.

Källa: Poliisi.fi


Tags assigned to this article:
FinlandPolisens Nyheter och händelser

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2020 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory