Polisregion Syd söker volontärer

NordenBladet —
Är du intresserad av att vara med i polisens trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete? Polisen i Skåne, Kalmar och Kronbergs län söker nu fler volontärer. Välkommen på informationsträff!

Under 2018 har volontärer i polisregion Syd bland annat deltagit i uppdrag på Sweden Rock Festival, Pridefestivaler, Vätternrundan, Almedalsveckan, marknader, Svedala Rock, Victoriadagen, Big Slap, Malmöfestivalen, fotbollsmatcher, Lundakarnevalen och Cruising i Hässleholm. Samt varit figuranter vid övning med bland annat specialsökhundar, polisens rytteri och den nationella insatsstyrkan samt räddningstjänst och ambulans.
Uppdragen handlar oftast om att volontärerna ska vara synliga och skapa trygghet i olika sammanhang. Målet med volontärverksamheten är att polisens och frivilligas gemensamma engagemang ska mötas. Närmare kontakt mellan polis och medborgare i närområdet kan bidra till ett tryggare samhälle med minskad brottslighet.
Fler volontärer till region Syd
Nu pågår rekrytering av fler volontärer till polisregion Syd .
– Vi vill att fler ska få möjligheten att vara ute i samhället tillsammans med oss för att öka tryggheten och arbeta brottsförebyggande, säger Richard Hultemark, volontärsamordnare i polisregion Syd.
Som volontär ska du ha fyllt 18 år och ställa dig bakom en demokratisk värdegrund. Alla som söker som volontär blir först kontrollerade i brottsregister och sedan kallad till ett samtal med erfarna poliser. Därefter väljs ett antal personer ut som får gå en volontärutbildning. Utbildningen är under tre kvällar med tre timmars föreläsning vid varje tillfälle.
I utbildningen ingår: lag och rätt, sekretess, arbetsmiljö, polisens organisation samt hjärt- och lungräddning. Slutligen får den som ska bli volontär skriva under ett sekretessavtal.
Informationsträffar i november
Volontärverksamheten i polisregion Syd bjuder nu in till informationsträffar på följande orter och datum.

Kristianstad 19 november kl. 18:30, Polishuset, Östra Kaserngatan 1
Helsingborg 20 november kl. 18:30, Polishuset, Berga Allé 25
Växjö 20 november kl. 18:30, Polishuset, Sandgärdsgatan 31
Malmö 21 november kl. 18:30, Stadshuset, August Palms plats 1
Lund 22 november kl. 18.30, Polishuset, Byggmästaregatan 1
Västervik 22 november kl. 18:30, Polishuset, Breviksvägen 35
Kalmar 29 november kl. 18:30, Polishuset, Galggatan 4

 Välkommen!

Nyhet från
Polisregion Syd

Publicerad 02 november 2018 10:01Uppdaterad 30 oktober 2019 10:36

Är du intresserad av att vara med i polisens trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete? Polisen i Skåne, Kalmar och Kronbergs län söker nu fler volontärer. Välkommen på informationsträff!

Källa: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory