Polismusikkårens sång valdes till årets barnsång 2020

NordenBladet —

24.11.2020 kl 13.56Helsingfors
Polismusikkåren i Helsingfors sång Tuu mun mukaan har valts till årets barnsång 2020. Musikern Onni Lonka i polismusikkåren har skrivit både texten och musiken i sången. Sångtexten berättar om vänskap och om att uppskatta andra, och lyfter fram mobbning, som ofta förekommer i skolor. Årets barnsång 2020 valdes av Lastenmusiikki ry.
Sången publicerades i polismusikkåren i Helsingfors videoserie för barn och musikvideon kan ses via den bifogade länken. (Länk nedan.) Helsingfors polismusikkår spelar sången med överkapellmästare Sami Ruusuvuori som kapellmästare.
– Vi är alla lyckliga och stolta över Onni! Det är en stor rikedom att det i vår orkester finns musiker som också kan komponera och arrangera. När jag hörde demon för första gången fick jag tårar i ögonen. Vi ska hoppas att sången kommer att leva vidare på samma sätt som Lasten liikennelaulu, som komponerades 1955 av polismusikkårens kapellmästare Georg Malmstén, säger Ruusuvuori entusiastiskt.
I sina upplysande konserter berättar polismusikkåren till barn och unga om viktiga teman. Genom polisens förebyggande verksamhet har olika utbildningsteman varit en viktig del av musikkårens verksamhet redan från Malmsténs tid.
Hela orkestern uppträder årligen med över hundra upplysande konserter för barn och unga i olika åldrar runtom i Finland. De små banden Nallekoppla och Leijonapartio uppträder på daghem och lågstadier med teman såsom bland annat uppförande i trafiken och mobbning samt andra teman som berör barn. Till högstadieelever har man ordnat Pidä huolta!-konserter. I dessa konserter har mobbning, sociala medier, sexuellt självbestämmande och rusmedel behandlats.
Sammanlagt uppträdde polismusikkåren i fjol med sina upplysande konserter för nästan 26 000 barn och unga. På grund av coronan har årets konserter skjutits upp till nästa år.
Pidä huolta!-konserten i Vanda genomförs på distans och kan ses allmänt på Vantaa-kanava 26.11–3.12.2020. På högstadier tittar man på konserten under handledning och föreläsarna har utarbetat läromedel i anknytning till den. Föräldrar får också titta på konserten!
Länk till videon för Tuu mun mukaan: https://youtu.be/fWMFByIpGpk
– Sången finns även på Spotify: https://open.spotify.com/track/3UmNniclw6PSdT1MoBnnTH?si=cf6Q_e93QIaKw8UxSoigJA
– Noterna finns på: https://poliisisoittokunta.fi/lastenvideot/ och du kan fritt ladda ner dem för att använda dem själv eller använda dem i läroanstalter!
Onni Lonka 1jpg, 473,7 kB

Källa: Poliisi.fi


Tags assigned to this article:
FinlandPolisens Nyheter och händelser

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory