Polisinrättningen i Sydvästra Finland bekämpar vapentillståndrusch med vapentillståndsmaraton

NordenBladet — Polisinrättningen i Sydvästra Finland ordnar ett maraton för vapentillstånd vid månadsskiftet augusti-september. Detta betyder i praktiken att polisen öppnar ett flerfaldigt antal tider för vapentillståndstjänster, så att så många som möjligt skulle få ordning på sina vapentillståndsärenden innan den livligaste jaktsäsongen börjar.Polisinrättningen i Sydvästra Finland ordnar vapentillståndsmaraton under vecka 35, det vill säga från den 29 augusti till den 2 september. Antalet tider som kan bokas är ungefär fyra gånger mera än normalt. Utöver Åbo huvudpolisstation kan man boka extra tider också vid Pargas och Salo polisstationer i Egentliga Finland. Med i maratonet i Satakunta är Raumo, Björneborg, Kankaanpää och Kumo polisstationer. Tidsbeställningen för dessa tider öppnar på polisens webbplats från och med den 9 augusti klockan 10. En servicetid är 30 minuter lång och varje vapen kräver sin egen tid. – I och med detta maraton räknar vi med ungefär 200 extra vapentillståndsansökningar jämfört med skå kallad normal takt, berättar kommissarie Jutta Store från Polisinrättningen i Sydvästra Finland.Maratonet det första i sitt slagBehov av extratider beror på att den stora och långvariga efterfrågan på resedokument har bundit resurser hos polisen. Med anledning av identitetskort- och passruscher, har det funnits färre tider än normalt för vapentillståndstjänster i Sydvästra Finland. – Maratonet gällande vapentillstånd ordnas för att undvika vapentillståndsköer. Detta ordnas första gången och enligt min vetskap även för den första gången i hela Finland, säger Store.Bekanta dig med anvisningar, säkerställ en smidig ärendehanteringVid Polisinrättningen i Sydvästra Finland betjänas personer som ansöker vapentillstånd främst genom tidsbokning. För att säkerställa en smidig ansökningsprocess, önskar polisen att sökande av vapentillstånd och de kunder som kommer för vapengranskning skulle boka tid i första hand genom polisens elektroniska tjänst. Polisen rekommenderar att före besöket noggrant bekanta sig med anvisningarna för vapenansökningsprocessen.

Polisinrättningen i Sydvästra Finland ordnar ett maraton för vapentillstånd vid månadsskiftet augusti-september. Detta betyder i praktiken att polisen öppnar ett flerfaldigt antal tider för vapentillståndstjänster, så att så många som möjligt skulle få ordning på sina vapentillståndsärenden innan den livligaste jaktsäsongen börjar.

Polisinrättningen i Sydvästra Finland ordnar vapentillståndsmaraton under vecka 35, det vill säga från den 29 augusti till den 2 september. Antalet tider som kan bokas är ungefär fyra gånger mera än normalt. 

Utöver Åbo huvudpolisstation kan man boka extra tider också vid Pargas och Salo polisstationer i Egentliga Finland. Med i maratonet i Satakunta är Raumo, Björneborg, Kankaanpää och Kumo polisstationer. 

Tidsbeställningen för dessa tider öppnar på polisens webbplats från och med den 9 augusti klockan 10. En servicetid är 30 minuter lång och varje vapen kräver sin egen tid.

 – I och med detta maraton räknar vi med ungefär 200 extra vapentillståndsansökningar jämfört med skå kallad normal takt, berättar kommissarie Jutta Store från Polisinrättningen i Sydvästra Finland.

Maratonet det första i sitt slag

Behov av extratider beror på att den stora och långvariga efterfrågan på resedokument har bundit resurser hos polisen. 

Med anledning av identitetskort- och passruscher, har det funnits färre tider än normalt för vapentillståndstjänster i Sydvästra Finland. 

– Maratonet gällande vapentillstånd ordnas för att undvika vapentillståndsköer. Detta ordnas första gången och enligt min vetskap även för den första gången i hela Finland, säger Store.

Bekanta dig med anvisningar, säkerställ en smidig ärendehantering

Vid Polisinrättningen i Sydvästra Finland betjänas personer som ansöker vapentillstånd främst genom tidsbokning. För att säkerställa en smidig ansökningsprocess, önskar polisen att sökande av vapentillstånd och de kunder som kommer för vapengranskning skulle boka tid i första hand genom polisens elektroniska tjänst. 

Polisen rekommenderar att före besöket noggrant bekanta sig med anvisningarna för vapenansökningsprocessen.

]]>

Källa: Poliisi.fi


Tags assigned to this article:
FinlandPolisens Nyheter och händelser

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory