Annons:

Polisens pressmeddelnade från helgen

NordenBladet — 07.02
Under morgonen är en person misstänkt för olovlig körning i Mariehamn sedan personen framfört ett motordrivet fordon utan att inneha giltigt körkort. Personen kommer att delges böter.
En person är misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten i Eckerö under förmiddagen efter att ha framfört en personbil där sikten p.g.a. oskrapad framruta var begränsad. Personen delgavs böter.
Under förmiddagen är en person misstänkt för snatteri från ett kryssningsfartyg. En anmälan om narkotikabrott samt straffbart bruk av narkotika har också registrerats på samma person sedan polispatrull vid visitation påträffat sådan mängd narkotika att man kan misstänka narkotikabrott. Personen var även påverkad av narkotika. Under helgen har förundersökningsåtgärder vidtagits och personen har satts på fri fot igen.
Polisen utreder en misshandel som skett på en privat gård i Jomala mellan den 07.02 och den 08.02, där två personer varit inblandade.
Under samma natt avstyrde en polispatrull ett minde slagsmål i Mariehamn där några personer var inblandade.
Under morgonen den 08.02 greps en person på basen av polislagen då denne var oförmögen att ta vara på sig själv i Mariehamn. En annan greps på basen av polislagen sedan denne stört ordningen på ett kryssningsfartyg.
Under morgonen anmäldes det från allmänheten om ett par som störde ordningen samt stred sinsemellan i Mariehamn. Polispatrull till platsen där medling räckte för att lösa situationen tillfälligt.
Under förmiddagen anmäldes det om ett annat par som grälat och även denna gång gick saken att lösa med medling.
Under kvällen den 08.02 har en misshandelsanmälan upprättas och polisen utreder omständigheterna kring detta som ska ha skett i Mariehamn.
En person är misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten i Finström där personen kört med en hastighet av 95 km/h där högsta tillåtna hastighet är 70 km/h. Även detta kvällstid.
Under natten mellan 08.02-09.02 anmäldes det från ett kryssningsfartyg att man omhändertagit en person sedan man påträffat två vapenliknande föremål och en anmälan om skjutvapenbrott samt innehav av farligt föremål har registrerats. Polisen utreder.
Ett mindre slagsmål uppdagades under natten i Mariehamn där parterna särades på och hänvisades åt olika håll vilket räckte.
09.02
Under dagen den 09.02 har flera trafikkontroller genomförts i landskapet och glädjande nog har det för polisens del, inte inneburit pappersarbete eller misstanke om brott.
En affärslokal på landsbygden har under natten 08.02-09.02 utsatts för inbrott och polisen har gjort en brottplatsundersökning under dagen och upprättat en anmälan om stöld. Polisen utreder vidare.

Källa: Poliisi.fi


Tags assigned to this article:
FinlandPolisens Nyheter och händelser

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2020 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory