Polisen utreder skjutning vid skolan Viertola i Vanda

NordenBladet — Polisen fick via nödcentralen den 2 april 2024 kl. 9.08 information om att det har skjutits på skolan Viertola i Vanda. Enligt de uppgifter polisen fick hade tre personer skadat sig.I skjutningen skadades två personer allvarligt. En person omkom på plats.De drabbade är 12 år och skolans elever. Exakt händelseplats är skolan Jokiranta som är en del av skolan Viertola.När polisen kom på plats hade den misstänkta redan lämnat skolans område. Polisen grep den misstänkta i Brobacka i Helsingfors kl. 10. Hen är 12 år och elev på skolan Viertola. Gripandet skedde lugnt. Den misstänkta hade ett skjutvapen på sig och har erkänt dådet i preliminärt förhör.Polisen fortsätter utredningen på plats. Eventuella ögonvittnen kan höra av sig till 0295 446 442 eller per e-post till vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi. Samtal tas emot i dag den 2 april fram till kl. 21 och i morgon onsdag kl. 8–21.Mer information om händelsen ges tidigast kl. 17.00.

Polisen fick via nödcentralen den 2 april 2024 kl. 9.08 information om att det har skjutits på skolan Viertola i Vanda. Enligt de uppgifter polisen fick hade tre personer skadat sig.

I skjutningen skadades två personer allvarligt. En person omkom på plats.

De drabbade är 12 år och skolans elever. Exakt händelseplats är skolan Jokiranta som är en del av skolan Viertola.

När polisen kom på plats hade den misstänkta redan lämnat skolans område. Polisen grep den misstänkta i Brobacka i Helsingfors kl. 10. Hen är 12 år och elev på skolan Viertola. Gripandet skedde lugnt. Den misstänkta hade ett skjutvapen på sig och har erkänt dådet i preliminärt förhör.

Polisen fortsätter utredningen på plats. Eventuella ögonvittnen kan höra av sig till 0295 446 442 eller per e-post till vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi. Samtal tas emot i dag den 2 april fram till kl. 21 och i morgon onsdag kl. 8–21.

Mer information om händelsen ges tidigast kl. 17.00.

]]>

Källa: Poliisi.fi


Tags assigned to this article:
FinlandPolisens Nyheter och händelser

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory