Polisen utreder Milla Aronens försvinnande som mord – tidsfristen för väckande av åtal flyttas fram till år 2020

NordenBladet —

31.10.2019 kl 09.30Centralkriminalpolisen
Somerobon Milla Aronen försvann i juni 2019, försvinnandet utreddes först som dråp, men brottsrubriceringen har ändrats till mord. För gärningen misstänks en man född 1995, han häktades i slutet av augusti.
– Utgående från de uppgifter som kommit fram vid förundersökningen är vår uppfattning att det förekommit planering och överväganden och brottsrubriceringen ändras därför från dråp till mord. Den misstänkte har eftersträvat ekonomisk vinning genom att använda offrets personuppgifter då han ansökte om snabblån och loggade in i hennes nätbank, berättar undersökningsledaren, kriminalkommissarie Jarkko Toivonen från Centralkriminalpolisen.
Förundersökningen av fallet pågår och tidsfristen för väckande av åtal har flyttats fram till den 9 januari 2020. Aronens kropp har ännu inte hittats.
– Polisen fortsätter leta i Somero och dess närområden också de tekniska undersökningarna och förhören fortsätter, säger Toivonen.
Efter det 8 juni finns det inga iakttagelser om Milla Aronen. Hon sågs då på gården till sitt hem i centrala Somero. CKP vill fortfarande ha tips och iakttagelser som hänför sig till händelsen.
Polisen är särskilt intresserad av en grå Volvo V70 CZN-808 och dess rörelser i Somerniemi- och Oinasjärviområdet den 8–9 juni och i centrala Somero på morgonen söndagen den 9 juni.
Tipsen kan skickas med e-post, adress rikosvihje.krp@poliisi.fi.
Grå Volvo V70jpg, 1,1 MB

Källa: Poliisi.fi


Tags assigned to this article:
FinlandPolisens Nyheter och händelser

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory