Polisen övervakar rattfylleri till lands och till sjöss i juli

NordenBladet — Polisens nationella temaövervakning av rattfylleri, som pågår nästan hela juli, inleds den 1 juli. Av de dödsolyckor med motorfordon som undersöktes av undersökningskommissionerna 2022 var 42 procent av de olycksorsakande förarna påverkade av rusmedel.Valet av tidpunkten för temat beror på att juli, med undantag för förra året, har varit den månad då flest rattfylleriolyckor med dödlig utgång eller med skador som följd inträffar i trafiken. Under kampanjen kommer polisen att intensifiera blåstestningen av förare både till lands och till sjöss. Samtidigt kommer polisen också att uppmärksamma förarnas körhälsa, vars brister är åtminstone en av de bakomliggande riskfaktorerna i mer än hälften av dödsolyckorna.

Polisens nationella temaövervakning av rattfylleri, som pågår nästan hela juli, inleds den 1 juli. Av de dödsolyckor med motorfordon som undersöktes av undersökningskommissionerna 2022 var 42 procent av de olycksorsakande förarna påverkade av rusmedel.

Valet av tidpunkten för temat beror på att juli, med undantag för förra året, har varit den månad då flest rattfylleriolyckor med dödlig utgång eller med skador som följd inträffar i trafiken. Under kampanjen kommer polisen att intensifiera blåstestningen av förare både till lands och till sjöss. Samtidigt kommer polisen också att uppmärksamma förarnas körhälsa, vars brister är åtminstone en av de bakomliggande riskfaktorerna i mer än hälften av dödsolyckorna.

Under förra årets temaövervakning utfördes 63 746 blåstester, och 1 574 förare av båt eller motorfordon misstänktes för trafikfylleri.

Polisinspektör Heikki Ihalainen vid Polisstyrelsen påminner om att alkohol och bilkörning, liksom båtliv, inte hör ihop. En dom för rattfylleri och därpå följande körförbud är tråkiga konsekvenser, men i värsta fall kan nedsatt förmåga att agera i trafiken på grund av berusning orsaka dödsfall eller allvarliga skador för andra människor.

]]>

Källa: Poliisi.fi


Tags assigned to this article:
FinlandPolisens Nyheter och händelser

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory