Polisen övervakar midsommartrafiken

NordenBladet — Polisen övervakar midsommartrafiken både med märkta och omärkta fordon samt med automatiska övervakningsanordningar. Fokus ligger på hastigheter, omkörningar, avståndshållning och rattfylleriövervakning, både på land och till sjöss.Undvik onödig brådska i trafiken. Vid rusningstrafik lönar det sig inte att köra om, eftersom det sparar lite tid men ökar riskerna betydligt. Ta det lugnt i rusningen, anpassa hastigheten till övrig trafik och håll säkerhetsavstånden. Endast nykter bakom ratten och vid rodretPå midsommarafton och midsommardagen kommer polisen även att genomföra intensifierad rattfylleriövervakning. Var noga med att du är i kördugligt skick även på hemresan. Om du inte är körduglig, skjut upp avresan eller ordna med en annan förare Rattfylleriövervakning kommer också att utföras till sjöss.- Vid övervakningen uppmärksammas förarens körförmåga även i situationer där berusningen tydligt påverkar körförmågan men där blåstestet inte ger misstanke om rattfylleri. Enligt vägtrafiklagen kan resan i sådana fall förbjudas eller förhindras tills det inte längre finns någon märkbar mängd alkohol i förarens kropp, förtydligar polisinspektör Heikki Kallio vid Polisstyrelsen. Polisen hoppas på en solig och varm midsommar, men påminner också om att ett säkert, lugnt och ansvarsfullt beteende i trafiken säkerställer en trevlig och fridfull midsommar för alla. 

Polisen övervakar midsommartrafiken både med märkta och omärkta fordon samt med automatiska övervakningsanordningar. Fokus ligger på hastigheter, omkörningar, avståndshållning och rattfylleriövervakning, både på land och till sjöss.

Undvik onödig brådska i trafiken. Vid rusningstrafik lönar det sig inte att köra om, eftersom det sparar lite tid men ökar riskerna betydligt. Ta det lugnt i rusningen, anpassa hastigheten till övrig trafik och håll säkerhetsavstånden. 

Endast nykter bakom ratten och vid rodret

På midsommarafton och midsommardagen kommer polisen även att genomföra intensifierad rattfylleriövervakning. Var noga med att du är i kördugligt skick även på hemresan. Om du inte är körduglig, skjut upp avresan eller ordna med en annan förare Rattfylleriövervakning kommer också att utföras till sjöss.

– Vid övervakningen uppmärksammas förarens körförmåga även i situationer där berusningen tydligt påverkar körförmågan men där blåstestet inte ger misstanke om rattfylleri. Enligt vägtrafiklagen kan resan i sådana fall förbjudas eller förhindras tills det inte längre finns någon märkbar mängd alkohol i förarens kropp, förtydligar polisinspektör Heikki Kallio vid Polisstyrelsen. 

Polisen hoppas på en solig och varm midsommar, men påminner också om att ett säkert, lugnt och ansvarsfullt beteende i trafiken säkerställer en trevlig och fridfull midsommar för alla. 

]]>

Källa: Poliisi.fi


Tags assigned to this article:
FinlandPolisens Nyheter och händelser

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory