Polisen övervakar årsskiftet i Helsingfors centrum

NordenBladet —

30.12.2019 kl 14.29Helsingfors
Polisen övervakar årsskiftet 31.12.2019 i Helsingfors centrum. Polisen syns under eftermiddagen och kvällen i Helsingfors stadskärna, speciellt vid Medborgartorget där man ordnar två evenemang för medborgarna, det första med början klockan 17 och det andra klockan 23.
Enligt arrangörens uppskattning väntar man över 60 000 deltagare till evenemangen.
På grund av evenemangen begränsas trafiken på flera ställen i Helsingfors stadskärna. Trafiken på Tölöviksgatan och Mannerheimvägen mellan Arkadiagatan och Södra Hesperiagatan stängs av senast klockan 22.
Trafiken på Eero Erkkos gata som leder till Medborgartorget stängs av 15–01.30.
Gång- och cykelbanan från Fågelsång till evenemangsparken vid Tölöviken stängs av från all trafik klockan 17.
– Det lönar sig inte att köra med egen bil till centrum, utan vi rekommenderar att använda kollektivtrafik, betonar kommissarie Johanna Sinivuori vid Helsingfors polisinrättning.
I Helsingfors centrum får man inte skjuta egna raketer
Nyårsafton är en av de livligaste kvällarna och nätterna i polisens arbete i Helsingfors. Polisen vill påminna nyårsfirarna om säkerheten. När man dricker alkohol är det bra att komma ihåg att vara måttfull samt att innehav och användning av alkohol endast är tillåtet för person som fyllt 18 år. Föräldrarna bär ansvaret för barnens och ungdomarnas firande.
Raketer får inte överlåtas till personer under 18 år eller till berusade, eftersom omdömesförmågan kan svika eller saknas helt.
– En ansvarsfull kamratgrupp hindrar en berusad person att hantera raketer. På så sätt undviker man olyckor och feststämningen är på topp ända till slutet, påminner Sinivuori.
Det är obligatoriskt för den som skjuter raketer att använda skyddsglasögon och rekommenderas även för åskådarna. Raketer får användas 31.12.2019 kl. 18–1.1.2020 kl. 02. Det är absolut förbjudet att använda egna raketer och smällare i stadskärnan.
Speciell uppmärksamhet krävs vid användning av raketer om det inte finns någon snö alls. Raketer och grytor ska stödjas noggrant så att man kan avfyra dem tryggt.
– På senare år har vi lagt märke till en positiv trend att folk inte längre skjuter så mycket egna raketer, utan gärna åker och tittar på arrangerade fyrverkerier.
Polisinrättningen i Helsingfors önskar ett tryggt årsskifte!
Det finns inget ytterligare att informera i ärendet.

Källa: Poliisi.fi


Tags assigned to this article:
FinlandPolisens Nyheter och händelser

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory