Polisen klar med utredningen av en serie fordonsrelaterade brott i huvudstadsregionen

NordenBladet — Polisen i Västra Nyland är klar med sin utredning av en serie brott som har varit till problem i huvudstadsregionen i ett års tid och där det har stulits exempelvis krockkuddar jämte rattar samt strålkastarhus huvudsakligen ur fordon av märket BMW. De totala skadorna har varit ansenliga.Med hjälp av avslöjande verksamhet lyckades polisen komma de misstänkta, som är av utländsk bakgrund, på spåren. Antalet separata fordonsstölder uppgick till 129. Brottsbeteckningar som har tillämpats i utredningen är stöld och grov stöld.− Brottsskadan i denna serie kunde i enskilda fall till och med vara i 40 000 euros klassen med beaktande av kostnaderna för och installationen av nya delar i stället för de stulna, konstaterar kriminalkommissarie Klaus Geiger.Polisen har gripit två personer som misstänks för brotten. Det finns dock bevis för att gärningsmännen var flera.− Gripandet sände en tydlig signal till de andra inblandade, eftersom stölderna upphörde omedelbart därefter, berättar Geiger.Under utredningen av brottsserien mot fordon avslöjade polisen också ett storskaligt grovt narkotikabrott. I sammanhanget beslagtogs tiotals kilo narkotika, liksom även en ansenlig mängd kontanter. Både de personer som var inblandade i narkotikabrottet och de som var inblandade i stöldserien var av utländskt ursprung. De kände varandra och logerade huvudsakligen på samma adress. Det narkotikabrott som upptäcktes i samband med brottsserien har redan prövats i domstol. De som hade kopplingar till detta brott dömdes till flera års fängelse. Förundersökningen som rör brottsserien mot fordon är klar och har lämnats till åtalsprövning.

Polisen i Västra Nyland är klar med sin utredning av en serie brott som har varit till problem i huvudstadsregionen i ett års tid och där det har stulits exempelvis krockkuddar jämte rattar samt strålkastarhus huvudsakligen ur fordon av märket BMW. De totala skadorna har varit ansenliga.

Med hjälp av avslöjande verksamhet lyckades polisen komma de misstänkta, som är av utländsk bakgrund, på spåren. Antalet separata fordonsstölder uppgick till 129. Brottsbeteckningar som har tillämpats i utredningen är stöld och grov stöld.

− Brottsskadan i denna serie kunde i enskilda fall till och med vara i 40 000 euros klassen med beaktande av kostnaderna för och installationen av nya delar i stället för de stulna, konstaterar kriminalkommissarie Klaus Geiger.

Polisen har gripit två personer som misstänks för brotten. Det finns dock bevis för att gärningsmännen var flera.

− Gripandet sände en tydlig signal till de andra inblandade, eftersom stölderna upphörde omedelbart därefter, berättar Geiger.

Under utredningen av brottsserien mot fordon avslöjade polisen också ett storskaligt grovt narkotikabrott. I sammanhanget beslagtogs tiotals kilo narkotika, liksom även en ansenlig mängd kontanter. 

Både de personer som var inblandade i narkotikabrottet och de som var inblandade i stöldserien var av utländskt ursprung. De kände varandra och logerade huvudsakligen på samma adress. 

Det narkotikabrott som upptäcktes i samband med brottsserien har redan prövats i domstol. De som hade kopplingar till detta brott dömdes till flera års fängelse. Förundersökningen som rör brottsserien mot fordon är klar och har lämnats till åtalsprövning.

]]>

Källa: Poliisi.fi


Tags assigned to this article:
FinlandPolisens Nyheter och händelser

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory