Polisen ingrep vid överträdelser av bestämmelserna om övergångsställen och olaglig körning på trottoarer

NordenBladet — I hela landet övervakade polisen förra veckan, 22–26 april 2024, den oskyddade trafikens säkerhet. Avgiftspåföljd för underlåtenhet att iaktta trafikreglerna om övergångsställen fick 239 förare av motordrivna fordon.Avgiftspåföljd för att ha kört på gångbanan fick 25 förare av lätta elfordon och 39 cyklister.Avgiftspåföljd för underlåtenhet att iaktta rött trafikljus fick två förare av lätta elfordon, sju cyklister och 15 fotgängare.Avgiftspåföljd för underlåtenhet att iaktta väjningsplikt fick en förare av ett lätt elfordon och en cyklist.Totalt 15 innehavare av körrätt belades med tillfälligt körförbud.– Jämfört med samma övervakningstema förra våren ökade antalet avgiftspåföljder vid övervakningen av övergångsställen, medan antalet sanktioner för cyklister och förare av lätta elfordon minskade. På grund av de krävande körförhållandena under köldknäpparna rörde sig färre lätta elfordon och cyklister på vägarna än det brukar och det bidrog säkert till att antalet sanktioner minskade, bedömer polisinspektör Heikki Kallio från Polisstyrelsen.– Det är oroväckande att trafikreglerna som gäller övergångsställen fortfarande överträds så ofta, trots förhandsinformationen och de allvarliga trafikbrott som medierna har rapporterat om, där fotgängare blir påkörda på övergångsställen, fortsätter Kallio.

I hela landet övervakade polisen förra veckan, 22–26 april 2024, den oskyddade trafikens säkerhet. Avgiftspåföljd för underlåtenhet att iaktta trafikreglerna om övergångsställen fick 239 förare av motordrivna fordon.

Avgiftspåföljd för att ha kört på gångbanan fick 25 förare av lätta elfordon och 39 cyklister.

Avgiftspåföljd för underlåtenhet att iaktta rött trafikljus fick två förare av lätta elfordon, sju cyklister och 15 fotgängare.

Avgiftspåföljd för underlåtenhet att iaktta väjningsplikt fick en förare av ett lätt elfordon och en cyklist.

Totalt 15 innehavare av körrätt belades med tillfälligt körförbud.

– Jämfört med samma övervakningstema förra våren ökade antalet avgiftspåföljder vid övervakningen av övergångsställen, medan antalet sanktioner för cyklister och förare av lätta elfordon minskade. På grund av de krävande körförhållandena under köldknäpparna rörde sig färre lätta elfordon och cyklister på vägarna än det brukar och det bidrog säkert till att antalet sanktioner minskade, bedömer polisinspektör Heikki Kallio från Polisstyrelsen.

– Det är oroväckande att trafikreglerna som gäller övergångsställen fortfarande överträds så ofta, trots förhandsinformationen och de allvarliga trafikbrott som medierna har rapporterat om, där fotgängare blir påkörda på övergångsställen, fortsätter Kallio.

]]>

Källa: Poliisi.fi


Tags assigned to this article:
FinlandPolisens Nyheter och händelser

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory