Polisen i Södermanland startar medieuppkoppling

NordenBladet — Varje lokalpolisområde kommer att hålla i varsin telefonuppkoppling tillsammans med media för att informera om de ärenden som ligger på respektive lokalpolisområde.

Med start måndagen den 28 januari kan medieredaktioner som vill veta mer om de ärenden som ligger på respektive lokalpolisområde ringa in till en gemensam telefonuppkoppling. Tiden är anpassad så att den som vill närvara på samtliga uppkopplingar i Södermanland ska ha den möjligheten. Vid dessa tillfällen kommer minst en polisanställd att informera om de ärenden som finns på lokalpolisområdets bord och sedan finns det utrymme att ställa frågor.

Anledningen till att polisen startar ett eget tillfälle för media att ringa in handlar om att vi vill leverera bättre information. Det hoppas vi kunna göra genom att planera bättre vilket blir enklare med en fast dag och tid. I och med det kan vi vara väl förberedda och vid behov kan även andra funktioner delta som till exempel kommunpolis, lokalpolisområdeschef eller någon från gruppen Grova brott, som kan leverera relevant information.

— Vi ser fram emot att få samma rutiner i hela polisregion Öst vilket vi hoppas ska underlätta samarbetet med media, säger Mikael Backman, polisområdeschef i Södermanland.
För frågor gällande pågående händelser är det fortfarande pressnumret till polisregion Öst som gäller 010-56 92 366. Och kontinuerlig uppdatering av händelsenyheter är polisen.se
Praktisk information

Dag och tid
Måndag
Onsdag
Fredag

LPO Nyköping
10:30
10:30
10:30

LPO Eskilstuna
13:00
13:00
13:00

LPO Katrineholm
14:00
14:00
14:00

Telefonnummer och koderDet är samma telefonnummer och koder för samtliga lokalpolisområden. Är du i behov av att få dessa, kontakta Tommy Thorngren.
För eventuella frågor om upplägget, kontakta Tommy Thorngren, pressansvarig på kommunikation region Öst. Telefon: 010-566 75 26.

Varje lokalpolisområde kommer att hålla i varsin telefonuppkoppling tillsammans med media för att informera om de ärenden som ligger på respektive lokalpolisområde.

Källa: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory