Polisen har slutfört förundersökningen av ett grovt skjutvapenbrott i Kyrkslätt

NordenBladet — Polisen misstänker ett par för skjutvapenbrott. Ingen av dem hade någon form av vapenlicens.Polisinrättningen i Västra Nyland har slutfört förundersökningen av ett grovt skjutvapenbrott i Kyrkslätt i september 2022. Polisen upptäckte i september 2022 att paret i Kyrkslätt innehade ett effektivt vapen.Under utredningen framkom det att polisen har skäl att misstänka paret för grovt skjutvapenbrott och göra en husrannsakan på grund av brottsmisstanke. Vid husrannsakan hittades en Uzi-maskinpistol och ett patronfyllt magasin som passade vapnet. Dessutom hittade man en hålspetspatron, ett tomt pistolmagasin och ett knogjärn. På grund av detta greps paret som misstänkt för grovt skjutvapenbrott. Den ena av de misstänkta har också suttit häktad på grund av detta. Paret hade inte licens för någon form av vapen. I förhör medgav den ena misstänkta att hen gjort sig skyldig till skjutvapenbrott men förnekade grovt skjutvapenbrott. Den andra misstänkta förnekade att hen gjort sig skyldig till något brott. De misstänkta är födda 1991 och 1992. Polisen har i förundersökningen utrett automatvapnets funktionsduglighet.– Vapnet konstaterades vara i funktionsdugligt skick som automatvapen, vilket kräver licens, och det är ett synnerligen farligt skjutvapen, säger kriminalkommissarie Nina Kangas.Ärendet har nu överförts till åtalsprövning med brottsrubriceringarna grovt skjutvapenbrott och skjutvapenbrott.

Polisen misstänker ett par för skjutvapenbrott. Ingen av dem hade någon form av vapenlicens.

Polisinrättningen i Västra Nyland har slutfört förundersökningen av ett grovt skjutvapenbrott i Kyrkslätt i september 2022. Polisen upptäckte i september 2022 att paret i Kyrkslätt innehade ett effektivt vapen.

Under utredningen framkom det att polisen har skäl att misstänka paret för grovt skjutvapenbrott och göra en husrannsakan på grund av brottsmisstanke. Vid husrannsakan hittades en Uzi-maskinpistol och ett patronfyllt magasin som passade vapnet. Dessutom hittade man en hålspetspatron, ett tomt pistolmagasin och ett knogjärn. På grund av detta greps paret som misstänkt för grovt skjutvapenbrott. Den ena av de misstänkta har också suttit häktad på grund av detta. Paret hade inte licens för någon form av vapen. 

I förhör medgav den ena misstänkta att hen gjort sig skyldig till skjutvapenbrott men förnekade grovt skjutvapenbrott. Den andra misstänkta förnekade att hen gjort sig skyldig till något brott. De misstänkta är födda 1991 och 1992. 

Polisen har i förundersökningen utrett automatvapnets funktionsduglighet.

– Vapnet konstaterades vara i funktionsdugligt skick som automatvapen, vilket kräver licens, och det är ett synnerligen farligt skjutvapen, säger kriminalkommissarie Nina Kangas.

Ärendet har nu överförts till åtalsprövning med brottsrubriceringarna grovt skjutvapenbrott och skjutvapenbrott.

]]>

Källa: Poliisi.fi


Tags assigned to this article:
FinlandPolisens Nyheter och händelser

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory