Polisen förbereder höranden i anknytning till raset av en gångbro i Esbo

NordenBladet — Polisen i Västra Nyland förbereder sig på att inleda höranden med anknytning till raset av en tillfällig gångbro i Hagalund i Esbo den 11.5.Kriminalkommissarie Matti Högman, som är utredningsledare i ärendet, uppskattar att hörandet kommer att ta flera veckor, eftersom det är flera tiotal målsägande, det vill säga medlemmarna i en skolgrupp. Dessutom måste polisen förhöra flera andra parter som har en anknytning till olyckan.– Polisen pratar alltid med minderåriga så att vårdnadshavaren är närvarande. Polisen kommer att börja kontakta familjerna i början av nästa vecka, och det är tänkt att tidpunkten för hörandet ska kunna avtalas med alla under de nästa veckorna, berättar Högman.Samtidigt fortsätter polisen den tekniska utredningen av olyckan. Polisen undersökte och fotograferade olycksplatsen utförligt direkt efter broraset.Brottsbenämningarna i detta skede av utredningen är vållande av skada och orsakande av fara. Kriminalkommissarie Högman tar inte ännu i det här skedet av utredningen ställning till vad som orsakade olyckan.− Såsom vi har konstaterat så är förundersökningen ännu i ett tidigt skede. Den tekniska utredningen pågår och förutom att förbereda höranden kommer vi till exempel att börja granska videomaterialet från platsen i dag, säger han.Polisen informerar följande gång nästa vecka om hur utredningen framskrider.

Polisen i Västra Nyland förbereder sig på att inleda höranden med anknytning till raset av en tillfällig gångbro i Hagalund i Esbo den 11.5.

Kriminalkommissarie Matti Högman, som är utredningsledare i ärendet, uppskattar att hörandet kommer att ta flera veckor, eftersom det är flera tiotal målsägande, det vill säga medlemmarna i en skolgrupp. Dessutom måste polisen förhöra flera andra parter som har en anknytning till olyckan.

– Polisen pratar alltid med minderåriga så att vårdnadshavaren är närvarande. Polisen kommer att börja kontakta familjerna i början av nästa vecka, och det är tänkt att tidpunkten för hörandet ska kunna avtalas med alla under de nästa veckorna, berättar Högman.

Samtidigt fortsätter polisen den tekniska utredningen av olyckan. Polisen undersökte och fotograferade olycksplatsen utförligt direkt efter broraset.

Brottsbenämningarna i detta skede av utredningen är vållande av skada och orsakande av fara. Kriminalkommissarie Högman tar inte ännu i det här skedet av utredningen ställning till vad som orsakade olyckan.

− Såsom vi har konstaterat så är förundersökningen ännu i ett tidigt skede. Den tekniska utredningen pågår och förutom att förbereda höranden kommer vi till exempel att börja granska videomaterialet från platsen i dag, säger han.

Polisen informerar följande gång nästa vecka om hur utredningen framskrider.

]]>

Källa: Poliisi.fi


Tags assigned to this article:
FinlandPolisens Nyheter och händelser

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory